I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Veliko interesovanje građana za besplatne preglede – i u bolnici i u Savetovalištu za žene

U okviru druge akcija besplatnih pregleda koje je nedavno pokrenulo Ministarstvo zdravlja, Zrenjaninci su danas imali priliku da na provere stanje svog zdravlja na dve lokacije – u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ i u Domu zdravlja „dr Boško Vrebalov“. U bolnici su rađene laboratorijske analize PSA (tumor markera prostate) za muškarce starije od 50 godina, dok je ultrazvuk abdomena rađen svima.

U Domu zdravlja, Dispanzeru za žene, obavljani su ginekološki pregledi, kolposkopija, i uzimani su uzorci za PAPA test.

-Danas smo obavljali preventivne preglede koji su bili dostupni svim ženama, onima sa i bez zdravstvenog osiguranja. Bila je velika gužva, radile su se tri vrsta pregleda, i zato je bilo potrebno i izdvojiti više vremena za svaku zainteresovanu sugrađanku. Zadovoljni smo odzivom, pogotovo što ima žena koje su prvi put došle, i kojima su danas otvoreni kartoni. Trudimo se da probudimo svest o redovnim pregledima, kako bi se poboljšala prevencija. Ovakve akcije je potrebno ponavljati, uključivati i druge službe, jer je ovo jedini put skretanja pažnje na važnost brige o zdravlju. Do 16 časova pregledano je ukupno 55 žena raličite starosne strukture. Za one koje nismo uspeli da pregledamo danas, zakazani su termini pregleda u narednom periodu, izjavio je direktor Doma zdravlja „dr Boško Vrebalov“, mr Miodrag Subić.

PerSu marketi

Medicinsko osoblje Doma zdravlja sa direktorom

Velika zainteresovanost za preglede vladala je i u bolnici gde je do 13 časova pregledano preko 180 građana i građanki, a bilo je i dece kojima je rađen ultrazvuk abdomena. Ukupno je urađeno 125 laboratorijskih analiza PSA, i 241 UZ abdomena.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh