I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Izuzetan rezultat Zrenjaninke Teodore Tanacković na međunarodnoj HIPPO jezičkoj olimpijadi

Učenica Zrenjaninske gimnazije, Teodora Tanacković, ostvarila je izuzetan rezultat na najvećem svetskom takmičenju iz engleskog jezika – ‘Hippo jezičkoj olimpijadi 2020’ osvojivši 12. mesto sa 95,5% tačnih odgovora. To je ujedno i najbolji rezultat koji su u toj kategoriji postigli ovogodišnji predstavnici Srbije.

Ove godine, uprkos COVID pandemiji na Hippo olimpijadi je učestvovalo 56.000 dece-takmičara iz 46 država. Iz Srbije su učestvovala deca iz više od 200 privatnih srednjih i osnovnih škola.

U Teodorinoj kategoriji ‘Hippo 3’ u finalu se takmičilo 45 kandidata a od osvajanja medalje Zrenjaninku su delili procenti.

– Zbog globalnog problema sa koronavirusom polufinale i finale su sprovedeni online a svečanost je prenošena bez prisustva kandidata iz srednjevekovnog grada Narni-Italija a uživo prenošena preko Hippo youtube kanala. Svake godine takmičenje se odvija u šest regularnih kategorija raspoređenih po uzrastu kandidata i u dve specijalne, za đake internacionalnih škola. Nova Hippo sezona počinje od novembra i već je potvrđeno učešće 62 države. Uprkos pandemiji, broj država učesnica se povećava iz dana u dan, kaže Zrenjaninac Boris Kirćanski, koordinator kompletnog IT sistema Hippo olimpijade koja ima svoja predstavništva u Italiji, Srbiji i Hrvatskoj.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Teodora Tanacković je učenica ILS Provida Futuri Zrenjanin. Od osnovne škole ide na časove engleskog jezika, pohađa muzičku školu i kao odličan đak u septembru je upisala prvi razred Zrenjaninske gimnazije.

Uspeh na Hippo olimpijadi deci otvara nove šanse za dalje edukovanje pa je tako u prethodnim godinama bilo primera da pobednici ovog međunarodnog takmičenja kasnije upišu filološki fakultet bez polaganja prijemnog ispita.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh