I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Izložba slika i humanitarna aukcija u Kulturnom centru

U Izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanin danas, 18. januara u 18 časova, biće otvorena izložba radova sa likovne kolonije „UM – ING“.

Zainteresovani građani će moći da pogledaju preko 40 radova dosadašnjih učesnika,a 25. januara, poslednjeg dana izlaganja, biće održana i aukcija slika u okviru kojeg će prikupljena sredstva biće donirana za kupovinu neophodne opreme za Odeljenje neonatologije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“.

Aukcija počinje u 18 časova.

I Taxi Zrenjanin

Likovna kolonija UM-ING” osnovana je 2014. godine na inicijativu zrenjaninskog slikara Slavka Konculova, a uz podršku Viorela Flore, Rudolfa Brkića, Marjana Baroša i Aleksandra Kačara. Ova grupa umetnika čini i okosnicu kolonije koja je 2018. godine održana po peti put. Do sada je u koloniji učestvovalo oko 25 slikara iz Zrenjanina, opštine Nova Crnja, Banatskog Novog Sela, Rume, Novog Sada i Beograda, i za to vreme nastalo je oko 50 radova. Motiv osnivača kolonije je skromni doprinos kulturnom životu našeg grada, a želja je da se sredstva od prodaje slika iskoriste u humanitarne svrhe.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh