I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Kultura

Izložba slika i humanitarna aukcija u Kulturnom centru

U Izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanin danas, 18. januara u 18 časova, biće otvorena izložba radova sa likovne kolonije „UM – ING“.

Zainteresovani građani će moći da pogledaju preko 40 radova dosadašnjih učesnika,a 25. januara, poslednjeg dana izlaganja, biće održana i aukcija slika u okviru kojeg će prikupljena sredstva biće donirana za kupovinu neophodne opreme za Odeljenje neonatologije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“.

Aukcija počinje u 18 časova.

I Taxi Zrenjanin

Likovna kolonija UM-ING” osnovana je 2014. godine na inicijativu zrenjaninskog slikara Slavka Konculova, a uz podršku Viorela Flore, Rudolfa Brkića, Marjana Baroša i Aleksandra Kačara. Ova grupa umetnika čini i okosnicu kolonije koja je 2018. godine održana po peti put. Do sada je u koloniji učestvovalo oko 25 slikara iz Zrenjanina, opštine Nova Crnja, Banatskog Novog Sela, Rume, Novog Sada i Beograda, i za to vreme nastalo je oko 50 radova. Motiv osnivača kolonije je skromni doprinos kulturnom životu našeg grada, a želja je da se sredstva od prodaje slika iskoriste u humanitarne svrhe.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh