I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Izložba radova Nevene Pavlović u Kulturnom centru Zrenjanin

U petak, 23. februara u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanin, biće otvorena izložba radova „Crteži“, mlade umetnice Nevene Pavlović.

Autorka je do sada izlagala na više grupnih i pet samostalnih izložbi. Radovi, koji se predstavljaju zrenjaninskoj publici, urađeni su u tehnici olovke u boji i grafita na papiru.

Crteži će biti izloženi do 8. marta.

I Taxi Zrenjanin

Nevena Pavlović je rođena u Kraljevu 1991. godine. Završila je Umetničku školu u Kraljevu 2006. godine, smer Tehničar za restauraciju i konzervaciju štafelajnih slika. Filološko- umetnički fakultet u Kragujevcu završila je 2015. godine na odseku za primenjenu umetnost, smer zidno slikarstvo u klasi redovnog profesora mr Gorana Rakića. Master je završila 2016. godine na istom fakultetu pod mentorstvom docenta dr Jelene Šalinić Terzić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Jelena Šalinić Terzić umetnička dela mlade Kraljevčanke označava kao crteže, koji plene pažnju specifičnim likovnim rafinmanom i kontrolisanom ekspresijom, odajući autora koji likovni proces doživljava kao autentični pohod u prostor beline, uvek nov i drugačiji. U igri posmatranja, koja nije lišena specifične „opojnosti“, crtač hrabro, ali i oprezno prihvata sve izazove i rizike, jer „… samo je u igri to rizikovanje slobodno.“  Gradi i razgrađuje tkivo lika portretisanog bića vođen nekom unutarnjom logikom i osećajem za meru. Stvara crtež kao svedočanstvo o gledanom i viđenom, kao delo koje je znak u vremenu, i putokaz prema sebi.

Foto: kraljevo.biz

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh