I love Zrenjanin

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Kultura

Izložba radova Nevene Pavlović u Kulturnom centru Zrenjanin

U petak, 23. februara u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanin, biće otvorena izložba radova „Crteži“, mlade umetnice Nevene Pavlović.

Autorka je do sada izlagala na više grupnih i pet samostalnih izložbi. Radovi, koji se predstavljaju zrenjaninskoj publici, urađeni su u tehnici olovke u boji i grafita na papiru.

Crteži će biti izloženi do 8. marta.

I Taxi Zrenjanin

Nevena Pavlović je rođena u Kraljevu 1991. godine. Završila je Umetničku školu u Kraljevu 2006. godine, smer Tehničar za restauraciju i konzervaciju štafelajnih slika. Filološko- umetnički fakultet u Kragujevcu završila je 2015. godine na odseku za primenjenu umetnost, smer zidno slikarstvo u klasi redovnog profesora mr Gorana Rakića. Master je završila 2016. godine na istom fakultetu pod mentorstvom docenta dr Jelene Šalinić Terzić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Jelena Šalinić Terzić umetnička dela mlade Kraljevčanke označava kao crteže, koji plene pažnju specifičnim likovnim rafinmanom i kontrolisanom ekspresijom, odajući autora koji likovni proces doživljava kao autentični pohod u prostor beline, uvek nov i drugačiji. U igri posmatranja, koja nije lišena specifične „opojnosti“, crtač hrabro, ali i oprezno prihvata sve izazove i rizike, jer „… samo je u igri to rizikovanje slobodno.“  Gradi i razgrađuje tkivo lika portretisanog bića vođen nekom unutarnjom logikom i osećajem za meru. Stvara crtež kao svedočanstvo o gledanom i viđenom, kao delo koje je znak u vremenu, i putokaz prema sebi.

Foto: kraljevo.biz

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh