I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Izložba „Press photo Srbija 2012“ u Zrenjaninu

Izložba PRESS PHOTO SRBIJA 2012 biće postavljena u holu Kulturnog centra Zrenjanina od danas do 13. decembra. Na ovogodišnji nacionalni konkurs za najbolju fotografiju u medijima u organizaciji Centra za razvoj fotografije pristiglo je više od 1500 radova a žiri je izabrao najbolje u devet kategorija. Glavnu nagradu osvojio je Marko Risović za fotografiju „Istočno od raja“.

Nagrada za fotografiju godine, tradicionalno se dodeljuje i ima veliki značaj jer podstiče autorski rad među medijskim fotografima. Ove godine, žiri nije mogao da se opredeli za jedan događaj koji je bio najvažniji. Umesto toga, tragali su za fotografom koji je pokazao autorski pečat, intimnost i osećajnost.

Marko Risović – „Istočno od raja“

Risovićeva fotografija “Istočno od raja” prikazuje intimnu atmosferu doma i jednostavan kadar u kojem dve prijateljice provode svoje slobodno vreme. Ovaj prizor u posmatraču budi mnogo različitih, međusobno suprotstavljenih pitanja. Sukob između tradicionalnog i modernog, bogatsva i bede, sreće i očaja može se uočiti u starom stilskom kauču, sintetičkoj zavesi, miljeu, plastičnim naočarima, kvalitetnom brodskom podu sa kojeg štrče raznobojni kablovi. Dok protagonistkinje fotografije, i same dovoljno intrigantno odevene, kao da se potpuno nemoćne smeju čitavoj realnosti, eklektika stilova okupljenih na ovako malom prostoru sugeriše haos i beznađe kako u bukvalnom, tako i u prenesenom smislu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh