I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Najnovije vesti

Izgradnja novog objekta u školi “9. maj“

U zrenjaninskoj Osnovnoj i srednjoj školi “9. maj”, koju pohađa više od tri stotine dece, u toku su radovi na izgradnji novog objekta, na mestu nekadašnje pomoćne zgrade.

9.maj

Direktorka škole, Snežana Oluški, kaže da potrebe za ovakvim objektom postoje već deset i više godina, jer se sa decom koja imaju najozbiljnije poteškoće radilo u potpuno nebezbednim uslovima.

– Svakog dana postojao je rizik da neko bude povređen, a kada je to dostiglo meru da se nije moglo progledati kroz prste, onda je objekat zatvoren i dve godine smo u fazi izgradnje. Bilo je poteškoća, nepredviđenih radova i izdataka. Na ovom mestu bile su šupe, sagrađene na površini od oko 350 kvadrata – rekla je Oluški.

I Taxi Zrenjanin

Kako je navela, sada se gradi novi objekat površine od oko 700 kvadrata, prostor potpuno prilagođen evropskim standardima, a pre svega potrebama učenika.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Imamo glavnu zgradu koja je takođe neuslovna, stara preko sto godina, to je nekada bio internat železničke omladine, a to je zgrada u kojoj nema čak ni toaleta. Imamo ih, u dvorištu, adaptirani su pre nekoliko godina, a ova nova zgrada biće potpuno prilagođena budući da imamo učenike sa sve težim smetnjama i većim komplikacijama. Ovo će sada biti prostor koji u svom sastavu ima i toalete i radni prostor, čajne kuhinje i spavaone, a to je važno jer su ovde deca na celodnevnom smeštaju, i to deca od tri do skoro trideset godina – kazala je još direktorka Oluški i navela da je značajna bila i pomoć Grada koji je finansirao prostor u blizini autobuske stanice, adaptiran zahvaljujući donatorima.

Izvor i foto: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh