I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Nova investicija – izgradnja hladnjače u Industrijskoj zoni „Severozapad – Elemir“

Direktor preduzeća MPZ Agrar Novi Sad Željko Radanović, direktor Industrije mesa Matijević“ Branka Grubor i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Jajić potpisali su danas Ugovor o kupovini gradskog građevinskog zemljišta i ulaganja između grada Zrenjanina i preduzeća MPZ Agrar.

U pitanju je jedna od najvećih investicija do sada u Zrenjaninu, u okviru koje će preduzeće koje posluje u sastavu kompanije Matijević“, kupiti 10 hektara zemljišta u industrijskoj zoni Severozapad – Elemir“ u vrednosti od 65,9 miliona dinara.

Prema rečima direktora MPZ Agrar Novi Sad, Željka Radanovića, njihovo preduzeće planira da na pomenutoj parceli podigne hladnjaču kapaciteta 15.000 tona za duboko zamrzavanje i preradu višnje i povrća po posebnoj tehnologiji.

Fordomanija

-Izgradnja hladnjače počeće na proleće 2019. godine i trajaće oko godinu i po dana. Biće zaposleno najmanje 200 radnika, a plate će biti na zavidnom nivou. Pored nove hladnjače, u planu je i zasad voća na 1000 hektara, od kojih je 300 hektara na teritoriji grada Zrenjanina, rekao je Radanović.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da „pored stranih investitora i domaći preduzetnici i privrednici prepoznaju naš grad kao dobro mesto za ulaganje“.

Ukupna vrednost investicije iznosiće 20 miliona evra.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh