I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Uređuje se buduća etno kuća u Mužlji (FOTO)

Meštani Mužlje, danas jedne od najvećih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina, ove godine obeležavaju 128 godina od naseljavanja.

Meštani su poznati po svojoj gostoljubivosti i velikom trudu da očuvaju tradiciju i običaje i da ih, koliko je to moguće u modernom dobu, prenesu na mlađe generacije.

Njihova zajednička želje i dugogodišnja inicijativa mogla bi uskoro da bude ostvarena jer je na inicijativu saveta Mesne zajednice i istoričara Zoltana Halaia, počelo uređenje buduće Etno kuće.

I Taxi Zrenjanin

Cilj adaptiranja Etno kuće jeste prevashodno taj, da se mladi, ali i svi zainteresovani dostojno upoznaju kako su preci ovdašnjih Mađara živeli na ovim prostorima u doba kada nije bilo struje, televizora, interneta i mobilnih telefona.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Unutrašnjost objekta svedočiće o prošlom dobu, skromnosti i istovremenoj toplini u kojoj su odrastale mnoge generacije, a pored toga, posetioci će moći i da pogledaju posuđe koje se koristilo za pripremu hrane, ali i alat koji se nekada upotrebljavao pri uzgoju životinja i obradi zemlje.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh