I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Izbori na pragu – gradonačelnik se zahvalio odbornicima

Odbornici Skupštine grada zasedali su danas 42. put u ovom sazivu, a s obzirom da je na sednici razrešena dosadašnja i imenovana nova Gradska izborna komisija, nagovešteno je i skoro raspisivanje izbora, samim tim i prestanak rada aktuelnog skupštinskog saziva.

skupstina-grada1

Iz tog razloga, na završetku sednice se odbornicima obratio gradonačelnik Čedomir Janjić i zahvalio im se na saradnji i poverenju.

– Bilo je tokom prethodne dve godine sigurno i žučnih rasprava, ali mislim da ukupna atmosfera nije bila loša i da su odbornici na korektan način razmenjivali mišljenje. Ja sam odbornik još od 2004. godine i znam da nije baš uvek bilo tako. Vidimo se posle 24. aprila – poručio je Janjić odbornicima, pomenuvši najverovatniji datum održavanja parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora.

I Taxi Zrenjanin

Predviđeni dnevni red od 26 tačaka je u toku zasedanja dopunjen sa još dvadeset dve, pa su odbornici raspravljali o 48 tačaka iz različitih oblasti. Sednicom je predsedavala prim. dr Eleonora Marjanović koja je saopštila da je odbornik Žarko Bengin napustio Srpsku radikalnu stranku i postao samostalni odbornik, kao i da je odbornik Jedinstvene Srbije u koaliciji koju predvodi SPS, Ljubomir Putić, ušao u članstvo Ruske stranke.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Usvojeno je nekoliko odluka iz oblasti urbanizma i komunalnih delatnosti, kao i izveštaja o radu ili planova rada – Gradske uprave, Gradskog štaba za vanredne situacije, Komunalne policije, Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“, Apoteke Zrenjanin. Usvojen je predlog Odluke o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina u Ulici dr Tihomira Ostojića, gde je predviđena gradnja višespratnice, kao i Odluke o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu grada Zrenjanina u Stajićevu. Ova odluka značajna je iz razloga što omogućava pripremu dokumentacije za buduću veliku investiciju u tom selu – izgradnju fiskulturne sale pri OŠ „Sveti Sava“.

Razrešeni su predsednik, članovi, sekretar i njihovi zamenici Gradske izborne komisije i usvojeno Rešenje o obrazovanju i imenovanju predsednika, članova, sekretara i njihovih zamenika GIK u stalnom sastavu. Na čelu novog sastava Gradske izborne komisije ostao je advokat Jovan Stankov, koji je bio predsednik i dosadašnje komisije.

Skupština je donela odluku o prestanku pružanja medijske usluge Radija Zrenjanin, čime je formalizovan prestanak emitovanja programa radija i ispunjen uslov za brisanje iz Registra medija Agencije za privredne registre. Javno preduzeće „Radio Zrenjanin“ i dalje postoji, a o njegovoj daljoj sudbini odlučivaće se u narednom periodu.

Umesto nedavno preminulog Duška Zeca, Skupština je imenovala vršioca dužnosti direktora JKP „Čistoća i zelenilo“ i do izbora direktora tu funkciju će obavljati Goran Fijat, doskorašnji rukovodilac Javne ustanove „Sportski objekti“ Zrenjanin.

Ostatak teksta pročitajte na zrenjanin.rs

Foto: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh