I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Izbegnut bankrot „Jugoremedije“

Stečajni upravnik Fabrike lekova „Jugoremedija“ Radovan Savić podneo je zahtev za produženje roka za podnošenje plana reorganizacije ove farmaceutske kompanije, saznaju „Novosti“ u Privrednom sudu u Zrenjaninu.

Rok za podnošenje plana istekao je u sredu i da nije usledio zahtev stečajnog upravnika potpuno je izvesno da bi „Jugoremedija“ završila u bankrotu, a njena imovina prodata „na dobošu“. Stečajni sudija Milan Pajtašev primio je zahtev i saopštio da će se u narednih nekoliko dana izjasniti o njemu, jer još nije upoznat sa sadržajem i argumentima za produženje roka.

Jugoremedija-nekad

Pogoni za proizvodnju u „Jugoremediji“ (arhiva)

I Taxi Zrenjanin

Ukoliko prihvati predlog Savića, biće omogućen dodatni rok od 60 dana da neko od poverilaca podnese plan reorganizacije, pošto do sada niko to nije učinio.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Na februarskom ročištu „Jugoremedija“ je izbegla bankrot, a stečajni upravnik je procenio da, i pored toga što su obaveze fabrike veće u odnosu na vrednost njene imovine za više od 500 miliona dinara, ima uslova i mogućnosti da se stečaj nastavi podnošenjem plana reorganizacije. Ipak, ispitno ročište tada je zakazano za 29. april, kada će bez obzira na dalju sudbinu fabrike, sud morati da se izjasni o svim potraživanjima poverilaca.

Bivši radnici i mali akcionari zatražili su nedavno od države da se pokaže kao dobar partner i, pošto je vlasnik 42 odsto akcija, pomogne u sačinjavanju plana reorganizacije, kako bi se izbeglo gašenje nekada ugledne farmaceutske kompanije. Međutim, niko od nadležnih nije se oglasio, što je jasna poruka da država više ne želi da učestvuje u rešavanju problema „Jugoremedije“.

Izvor : Novosti, Sl. Pašić

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh