I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

„Izađi mi na teglu“ – kuvao se ajvar u Žitištu

Jedinstveni karavan „Izadji mi na teglu“ koji je u prethodne tri sezone obišao više od 60 gradova, imao oko 6.000 učesnika i 12.000 proizvedenih tegli ajvara juće je posetio Žitište.

U takmičenju u pravljenu ajvara učestvovalo je 14 ekipa iz opštine Žitište i dve iz drugih opština.
Manifestacija je trajala tokom celog dana a  a za sve naše takmičare i goste obezbeđeni su bili  pasulj i mekike.

Mi kao partneri ovog događaja obezbedili smo potrebne štandove, peći i stolove i stolice, i papriku a pribor su doneli. Za sve takmičare obezbeđene su kecelje, svaka ekipa ima različitu boju, a naravno imena ekipa su zanimljiva. Ekipe su različitog sastava, takmiče se pripadnici oba pola, i raznih starosnih grupa.
Pored pravljenja ajvara, kao centralog događaja, imaćemo i muzički i dečiji program kao i zanimljive igre. Takođe smo obezbedili i simbolične poklončoće, u vidu notesa, privezaka , hemijskih olovaka, otvarača, za sve učesnike i posetioce izjavila je zamenica predsednika Turističke organizacije Žitište Mirjana Novaković

GLAVNA NARGADA SMEDEREVAC

Ova manifestacija ima za cilj da spoji tradicionalno i moderno, dobar recept sa istančanim ukusom. Svi takmičari imaju iste uslove i priliku da pokažu umeće u spremanju ajvara.
Glavna nagrada za osvojeno prvo mesto je šporet Smederevac.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Dolazimo iz Banatskog Višnjićeva i prvi put učestvujemo u ovakvom takmičenju. Ajvar smo počele da pravimo po tradicionalnom receptu, ali svake godine uvodimo neke novine. Nema propisane količine koja se određuje, sve stavljamo po ukusu. Danas pre svega očekujemo dobro druženje i zabavu, a nagrada ako dođe, biće dobro, ako ne bar smo lepo proveli vreme“  istakla je kapiten ekipe „Megafenix“  Margita Latinović.

Pobednici iz svih gradova i opština, odmeriće snage u finalnom takmičenju, koje će se održati u Soko Banji, u oktobru, kada će se izabrati najbolji recept za ajvar u Srbiji.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh