I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Ivan Francuski o obrušavanju dela plafona: Privremena obustava igranja predstava na velikoj sceni Pozorišta

Nakon što je građevinska inspekcija zbog obrušavanja plafona naložila zabranu korišćenja glumačkog salona Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“, obratio se i direktor te institucije, Ivan Francuski. U svom obraćanju Francuski pojašnjava kako je pozorište došlo u trenutnu situaciju.

Podsećamo, plafon se obrušio u delu prostorije koja vodi do velike scene zbog čega je nemoguće dalje izvođenje pozorišnog programa. Oštećenje krova koje nije pravovremeno sanirano sada je došlo na naplatu i prava je sreća da nemili događaj nikoga nije ‘koštao’ zdravlja.

– Početkom ove godine, prilikom velikog nevremena koje je zahvatilo Zrenjanin, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” je uočeno prokišnjavanje, tj. oštećenje krova iznad dela velike sale. O tome je odmah obaveštena Gradska uprava Grada Zrenjanina, koja je pravovremeno poslala građevinske stručnjake koji su procenili vrednost oštećenja krova. Zatim je informisano i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, koje je obezbedilo deo potrebnih novčanih sredstava za sanaciju krova. U međuvremenu je prilikom obilnih padavina otpao deo maltera sa plafona u glumačkom salonu. Iz tih razloga sve dalje aktivnosti u zrenjaninskom Pozorištu su obustavljene, a pozvana je i građevinska inspekcija da utvrdi trenutno stanje u tom delu Pozorišta. Ubrzo posle toga, Građevinska inspekcija je donela Rešenje o obustavljanju aktivnosti u tom delu zgrade Pozorišta, a Gradska uprava je raspisala javni poziv za popravku krova. Zrenjaninsko Pozorište će nastaviti svoj rad na maloj sceni, rad na novim predstavama i igranja predstava (dramskih i lutkarskih) na gostovanjima u drugim pozorištima, do završetka radova na krovu Pozorišta, kaže Ivan Francuski, direktor Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” u svom današnjem obraćanju medijima.

I Taxi Zrenjanin

U pozorištu se zbog ovog problema predstave na velikoj sceni ne igraju od prošle nedelje, a nije poznato ni do kada bi ta pauza mogla da traje, odnosno koliko će vremena biti neophodno za izvođenje radova na krovu pozorišne zgrade.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh