I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Ivan Dević: Sistem vodovodne mreže je u odličnom stanju

Dnevni red današnje sednice Gradskog veća činilo je 35 tačaka od kojih su se pojedine odnosile na usklađivanje sa propisima i zakonskim odredbama, a deo njih na izveštaje o radu, davanju saglasnosti javnim preduzećima, kao i pribavljanju nepokretnosti u korist Grada Zrenjanina.

Direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” izvestio je ovom prilikom prisutne o radovima na spajanju gradskog vodovoda sa postrojenjem za prečišćavanje vode.

– Prošle nedelje smo imali veliki zahvat na spajanju našeg magistralnog voda, koji ide od bunara ka gradu. Reč je o velikoj cevi koju smo sekli na dva mesta i spajali je sa velikim ventilima. Ljudi iz “Vodovoda i kanalizacije“ su dobro uradili pripremu i završili posao  jer  postojala je mogućnost velike havarije i nedostatka vode u samom gradu. Sve je ipak urađeno kako treba pa bih iskoristio i priliku  da pohvalim radnike tog preduzeća koji su posao uradili na veoma profesionalan način. Ono što je takođe važno jeste da su te cevi u izuzetno dobrom stanju, tako da sve one priče o zaprljanosti vodovodne instalacije padaju u vodu, te sam siguran kada u sistem pustimo zdravu pijaću vodu neće biti promena zbog vodovodne mreže, rekao je Dević.

PerSu marketi

Na sednici je data i saglasnost preduzeću “Vodovod i kanalizacija” za pribavljanje nepokretnosti, odnosno drugog dela zgrade u Petefijevoj ulicu (doskorašnja Erste banka).

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

SAGLASNOST ZA GRADNJU PRIHVATILIŠTA ZA BESKUĆNIKE

– Još važnije je to da smo danas dali saglasnost i da se u Ulici Franje Kluza izgradi prihvalitiliše za beskućnike i prosjake.  Pokušavamo na taj način da sklonimo i te naše sugrađane sa ulice. U proteklom periodu to smo dobro radili u odnosu na druge gradove, a rešavanje tog problema posebno je važno u onim danima kada imamo ekstremno niske temperature i kada je potrebno takvo sklonište, a imamo i situaciju da se takvo prihvatilište koristi svih 365 dana u godini – izjavio je gradonačelnik Čedomir Janjić.

On je ukazao i da su usvojeni Predlozi odluke o usvajanju početnog likvidacionog izveštaja javnih preduzeća “Turistički centar Grada Zrenjanina” i “Rezervata prirode”, što je urađeno u skladu sa zakonom.

  • Divider

  • Divider
Na vrh