I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Italijanska kompanija I.M.S. pokrenula proizvodnju u zoni “Jugoistok“

Italijanska kompanija I.M.S. koja se bavi proizvodnjom precizne mehanike nedavno je pokrenula proizvodnju u hali preduzeća “Penfarm”, nakon što je s Gradom Zrenjaninom, Tehničkim fakultetom “Mihajlo Pupin” i preduzećem “Penfarm” novembra prošle godine potpisala ugovor o saradnji, investiranju i zakupu poslovnog prostora.

Kompanija se  bavi  specifičnom proizvodnjom na CNC mašinama delova za mašine i mašinsku industriju, farmaceutsku industriju, auto industriju, poljoprivrednu mehanizaciju. Vlasnik i direktor kompanije Mirko Di Ticio zadovoljan je uslovima na koje je naišao u Zrenjaninu i ističe podršku i dobru saradnju s lokalnom upravom, fakultetom i srednjom tehničkom školom.
“Proizvodnju smo pokrenuli u decembru, sa sedam radnika iz Zrenjanina, a planovi su nam da u naredne dve godine zaposlimo 50 radnika. U istom periodu planiramo ulaganje u vrednosti od preko milion evra i nabavku još deset proizvodnih mašina. Prvu očekujemo da stigne već za desetak dana. Kompletnu proizvodnju izvozimo na italijansko, austrijsko, švajcarsko i nemačko tržište”, objašnjava Di Ticio.

Di Ticio je zadovoljan  i odabirom i stručnošću radne snage i misli da tu neće biti nikakvih problema, te da u ovoj fazi proizvodnje neće biti neophodna dodatna obuka radnika u Italiji, kako se kalkulisalo u početku.

I Taxi Zrenjanin

“I.M.S. – Internacionalna mehanika Srb” šesta je italijanska kompanija koja posluje u Zrenjaninu, a ova investicija je specifična jer je proizvodnju pokrenula u novoj poslovnoj hali druge firme koja taj prostor nikada nije privela nameni. Gradonačelnik Čedomir Janjić koji je danas sa svojim saradnicima posetio ovu fabriku istakao je da su prošle godine strani investitori ušli u još neke neiskorišćene i prazne poslovne prostore.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

“Tako smo napunili halu u “Minelu”, završavamo priču ovde, s još jednom halom u industrijskoj zoni “Jugoistok”, drago mi je da smo oživeli i ovaj prostor i nastavićemo u tom pravcu, ali nam je prevashodni interes, ipak, da se kupuje zemljište i grade nove hale u našim industrijskim zonama. Mislim da su inudstrijske zone u Zrenjaninu atraktivne za investiranje, što pokazuje i broj potpisanih ugovora s investitorima prošle i pretprošle godine.

“Pre par meseci potpisali smo ugovor s gospodinom Mirkom Di Ticiom, i danas sam došao da vidim kako teče početak proizvodnje. Izuzetno mi je drago kada ovde mogu, na primer, da sretnem našeg mladog sugrađanina, rođenog 1998. godine, koji je nakon završene srednje tehničke škole odmah dobio šansu da radi, čemu svi težimo. Očekujem da brzo stignu i ostale mašine, da se ova hala ispuni i zadovoljan sam što su moji saradnici, praktično, u roku od nekoliko dana uspeli da pronađu zadovoljavajuću lokaciju za ovog investitora, koji planira i kupovinu zemljišta i izgradnju sopstvene fabrike u narednom periodu” – rekao je gradonačelnik nakon današnje posete.

 

izvor:zrenjanin.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh