I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Italijanska firma zapošljava visoko stručnu domaću radnu snagu

Italijanska kompanija I.M.M. „Innovative mechanical milling“ Ltd uposliće u narednom periodu u Zrenjaninu 20 ljudi.

To je među ostalim rečeno na današnjem potpisivanju ugovora o zakupu poslovnog prostora između ove firme koja se bavi izradom precizne mehanike na CNC mašinama i Penfarma. Ovom prilikom potpisani su i sporazumi o poslovno-tehničkoj saradnji sa Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“ i Gradom Zrenjaninom.

 

I Taxi Zrenjanin

Predstavljajući italijansku kompaniju Mirko de Ticio rekao je da su oni kao kompanija odabrali Zrenjanin jer je ponudio sve što im je bilo potrebno i pokazan je najveći interes za ono što ova kompanija želi da razvija.  Precizni mašinski delovi koje ova kompanija  proizvodi koriste se u različitim sektorima, od hirurgije do poljoprivrede, a u opremu koja će biti postavljena u pogonima biće uloženo blizu dva miliona evra.
–  Cilj nam je da zajedno sa radnicima i fakultetom rastemo i razvijamo se – rekao je di Ticio.

 

– Ovim ugovorom dajemo najveći zalet mašinskom inženjerstvu kao jednom od 9 studijskih programa koji se razvijaju na Tehničkom fakultetu. Studenti imaju priliku da se mesec dana stručno obučavaju u pogonima fabrike koja se nalazi u blizini Rima, a što je najvažnije imaće priliku da rade kako u Italiji, tako, a to je ono za šta se mi svi najviše zalažemo, u svom gradu. U prethodnim kontaktima predstavnici ove kompanije uverili su se da naš nastavni kadar prati razvoj u ovoj oblasti – kaže Dragica Radosav dekanka TF „Mihajlo Pupin“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

–  Ovo je šesta kompanija koja dolazi u naš grad što očigledno dokazuje da ovde vlada dobra poslovna klima i nije slučajno da je više investitora i manjih kompanija zainteresovano da ulažu ovde. Mi pokušavamo da im ponudimo sve one objekte koji su ili zatvoreni iz nekih razloga, a  promovišemo i našu industrijsku zonu iz razloga što očekujemo da će se svaki od njih koji dođe u neku halu, razvijati i želeti da napravi nov objekat u našim zonama koje su najbolje , ne samo u Srbiji već i jugoistočnoj Evropi – rekao je ovom prilikom  gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

On je podsetio i na nedavno potpisan ugovor između Minela i još jedne italijanske kompanije koja će koristiti prazne pogone ove zrenjaninske firme te je najavio  i skoro potpisivanje ugovora sa jednom belgijskom kompanijom koja će takođe koristiti još jedan od praznih prostora nekadašnjih zrenjaninskih giganata.

 

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh