I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Istraživanje pokazalo – devojčice preduzimljivije od dečaka

Udruženje pedagoga i psihologa Srednjobanatskog okruga predstavilo je danas rezultate istraživanja u okviru projekta „Preduzimljiv učenik – uspešan preduzetnik”.

konf-2

Projekat je usmeren na jačanje kapaciteta preduzetništva kroz rad sa mladima, učenicima sedmih razreda zrenjaninskih škola. Podršku projektu pružila je Gradska uprava Grada Zrenjanina.

– Politika grada Zrenjanina je potpuno jasna – ulaganje u mlade je budućnost ovog grada. Ono što Udruženje pedagoga i psihologa Srednjebanatskog okruga radi, jeste i želja lokalne samouprave, a to je razvoj preduzetničkog duha kod mladih, ulaganje u mlade i njihovu budućnost. Smatramo da je ovoj projekat dobar,  istakao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac.
konf-3

I Taxi Zrenjanin

Uzorak za istraživanje činio je 681 učenik sadašnjeg sedmog razreda svih gradskih škola, a ispitivanje je sprovedeno tokom maja i juna 2015. godine. Od maksimalnih 81 poena, najveći broj bodova koji je dobijen je 78, a prosečno postignuće učenika je bilo 63.56 %.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Istraživanje je pokazalo i da su devojčice znatno preduzimljivije od dečaka. Generalno gledano, najpreduzmljiviji su učenici odličnog uspeha. Osobina je u različitom procentu zastupljena po školama.

– Svakoj školi i zajednici je u interesu da imaju i učenike i pojedince koji će znati da se nose sa problemima koji imaju inicijativu, učenike otvorene za rizike i inovacije, i motivisane za uspeh. Naš projekat je u tom pravcu završio prvu fazu, dobili smo jedan fin uzorak učenika sa kojima bi trebalo dalje da se radi, istakla je predsednica pedagoga i psihologa Srednjeobanatskog okruga Kosana Rauški.

konf-1

Projekat je započet u februaru i trajaće do decembra.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh