I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Neprestano ulažite u znanje i verujte u sebe – poručuju bivši studenti Tehničkog fakulteta

U organizaciji Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, IKT Klastera, Gradske uprave i Zavoda za tržište rada, filijala Zrenjanin održana je tribina pod nazivom Iskustva programera iz realne prakse“.

Bivši studenti ovog fakulteta, neki od njih već dugo godina uspešni poslovni ljudi iz raznih oblasti, a neki tek skoro zaposleni nakon studiranja podelili su sa zainteresovanima svoja iskustva kako u procesu zapošljavanja tako i tokom napredovanja i usavršavanja tokom karijere.

Na tribini su o svojim iskustvima nakon studiranja i tokom karijere govorili Miodrag Bogunović iz IT odeljenja Gradske uprave, Slađana Grubanov iz ASSECO SEE. Boban Mikšin i Stanoje Ivanović iz firme VEGA IT, Nebojša Marinkov iz firme Consulteer kao studenti koji su se zaposlili u toku ili neposredno nakon studiranja govorili su o najčešćim pitanjima mlađih kolega, komunikaciji menadžmenta i klijenata. Aleksandar Vlaškalić iz LEVI 9, Dejan Jurišić iz YU team software te Aleksa Piljević iz „Keramike Jovanović“ govorili su o temama poput „Kako se pripremiti za za zapošljavanje i pravilno se predstaviti u tom procesu“ kao i o programerskim iskustvima pre i posle zapošljavanja. Na tribini je bilo reči i pokretanju vlastitog posla, poređenju rada u  državnoj i privatnoj firmi, „To do“ i „Not to do“ u praksi o čemu su govorili Marija Subić YU  team software, Darko Dujin BCL Malta i Željko Glišov iz firme Croonus Techologies.  Moderator tribine bila je dr Ljubica Kazi, a studentima su se obratile i dekanka  dr Dragica Radosav i prodekanka dr Dijana Karuović.

I Taxi Zrenjanin

– Znanje stečeno na ovom fakultetu bila mi je odlična baza na osnovu koje sam u kasnijoj poslovnoj karijeri  rešavala razlitčite probleme i zadatke koji su mi davani na različitim radnim mestima. Pomoću tog stečenog znanja i navika kao i uz usavršavanje lakše savladavate zadatke koji se stavljaju pred vas, a koje niste imali u gradivu tokom studiranja – kaže Slađana Grubanov iz firme ASSECO SEE koja je na „Pupinu“ diplomirala 1998. godine.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Prilikom intervjuisanja za posao veoma je bitno ne samo znanje koje posedujete nego i opšti utisak koji ostavljate na osnovu kojeg poslodavac može da zaključi da ste sposobni da rešavate i zadatke za koje u tom trenutku možda nemate svo potrebno znanje. Zato je bitno stalno se usavršavati, istraživati, a ne samo učiti tek da bi se položio određeni ispit. Stručna praksa koju nudi ovaj fakultet u tom smislu je od ogromne koristi i shvatite je ozbiljno – rekao je us svom obraćanju Stanoje Ivanović iz firme VEGA IT koji je praktično na početku karijere.

Zaključak koji se može izvesti iz izlaganja bivših studenata je da su na fakultetu stekli odličan osnov za daljnje napredovanje u karijeri. Ono što je neophodno je stalno učenje, usavršavanje, istraživanje,  praćenje svetskih kretanja i trendova u oblasti IT. Uz sam proces studiranja bitno je učestvovati u projektima u kojima se u realnom sektoru rešavaju konkretni problemi na koje će se nailaziti i u karijeri. Posebno je i nekoliko puta podvučena potreba za besprekornim znanjem engleskog jezika.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh