I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Iskrena radost najveća snaga – fudbal u 67.- oj igra kao mladić – Dragiša Kosnić (VIDEO)

Dragiša Kosnić na ovim prostorima je najstariji aktivni registrovani fudbaler. U Srbiji pa i malo šire nije poznato da neko stariji od njega trči za fudbalskom loptom i da pritom ima i legitimaciju kluba, u ovom slučaju Proleter iz Međe.

Prvi put za fudbalskom loptom potrčao je u dresu Proletera iz Međe i to sa 15 godina na prijateljskoj utakmici u Srpskom Itebeju. Karijera ga je vodila preko Proletera iz Zrenjanina, Radničkog iz Zrenjanina, Borova, a danas se skrasio u svom matičnom klubu u Međi.

Dragiša Kosnić sa unukom Milicom i unukom Miljanom

PerSu marketi

  – Fudbal igram jer osećam neizmernu radost. Samo pominjanje utakmice  u meni budi najlepša osećanja, onda radost oblačenja dresa, istrčavanje na teren, radost koja se deli sa gledaocima, zbijanje šala, dobacivanja mojih drugara koji su nekada sa mnom igrali u istom timu, a sada su u gledalištu, to je za mene smisao ove igre – kaže Dragiša u jednom dahu opremajući se pred prvenstvenu utakmicu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Najstariji na svetu Egipćanin Baha Dar

Najstariji aktivni registrovani igrač fudbala na svetu je Egipćanin Ezeldin Bahadar koji je baš u trenutku snimanja ovog intervjua (nedelja 18. oktobar; utakmica Proleter Međa – Napredak Čestereg) igrao svoju drugu uzastopnu zvaničnu utakmicu, svih 90 minuta, (III Egipatska liga)  jer to su propozicije da uđe u Ginisovu knjigu rekorda i sa svojih 74 godine (rođen 3. novembra 1945.) ozvaničio titulu najstarijeg fudbalera na svetu. Time je oborio rekord Izraelca Kala Hajika koji je za svoj klub branio u 71. godini života.

 – O prestanku aktivnog igranja fudbala ni ne pomišljam. Dok me budu služili mišići, kosti i zglobovi, dok vidim da „ne smetam“ na terenu i dok osećam ovu radost i ushićenje dok istrčavam na teren do tada ću i igrati. Zapravo voleo bih da dočekam da moj najmlađi unuk (sada jednogodišnjak) stasa toliko da može da šutne loptu, da izvede početni udarac na jednoj utakmici, eto onda bih konačno okačio kopačke o klin – zaključio je naš energični sagovornik čiju životnu fudbalsku priču možete poslušati u našem video prilogu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh