I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Investitorima prodato pet novih parcela – još jedna kineska kompanija u zoni „Jugoistok“

Gradsko veće je na današnjoj sednici kojom je predsedavao gradonačelnik Čedomir Janjić, donelo pet odluka o otuđenju neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u svojini Grada Zrenjanina, čijom će prodajom investitorima budžet prihodovati u iznosu od oko 23,3 miliona dinara. Zemljište je otuđeno nakon sprovedenog javnog oglašavanja, četiri investitora su iz Zrenjanina, a jedan je iz Kine, sa kompanijom registrovanom u Novom Sadu.

Oni će graditi proizvodne i individualne objekte, a najznačajniji među njima, u ovom ciklusu investiranja, jeste proizvodni pogon u industrijskoj zoni “Jugoistok” kompanije “Green Miles Chemicals” d.o.o, za proizvodnju fosfata, koji će se graditi na površini parcele od dva hektara.

– Predmet prodaje bilo je 102.900 kvadratnih metara građevinskog zemljišta u radnim zonama, od kojih je u zoni “Bagljaš – aerodrom” 32.900 kvadrata, dok je 70.000 kvadrata ponuđeno u zoni “Jugoistok”, po početnoj ceni od 943,50 dinara po kvadratnom metru. Za stambenu izgradnju ponuđen je lokalitet “Uroš Predić” – objasnila je Kučanda Bogasenieva, šef Odseka za imovinsko-pravne poslove Gradske uprave Zrenjanin.

I Taxi Zrenjanin

Komentarišući interesovanje investitora za kupovinu gradskog građevinskog zemljišta i izgradnju objekata različite namene, gradonačelnik Janjić istakao je da su to dobre vesti i da se, tokom poslednje dve godine, na svaki raspisani konkurs javlja više zainteresovanih investitora.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Dva hektara smo danas otuđili jednoj kineskoj kompaniji registrovanoj u Novom Sadu i ona će doći u našu industrijsku zonu. Ova kompanija nema veze sa “Linglongom”, ali je zainteresovana za poslovanje u Zrenjaninu, u zoni “Jugoistok”. S druge strane, industrijska zona “Bagljaš” popunjava se skoro do maksimuma i tamo su prodate dve parcele na ovom konkursu. Dobra vest je takođe i što se grade stanovi, isticali smo već da se u ovom trenutku više od 400 stanova gradi u Zrenjaninu i da i dalje postoji interesovanje investitora – naglasio je Janjić.

Izvor i foto: Zrenjanin.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh