I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Institucije u Zrenjaninu 24 časa na raspolaganju žrtvama porodičnog nasilja

Povodom skorašnjih teških i surovih slučajeva nasilja u porodici sa smrtnim ishodom koji su se desili u Srbiji, danas je u Gradskoj kući održan hitan sastanak u vezi sa stanjem u oblasti prevencije i sprečavanjem nasilja na teritoriji našeg grada.

Pored čelnika lokalne samouprave, sastanku su prisustvovali i predstavnici Centra za socijalni rad, Policijske uprave, tužilaštva, zdravstvenih ustanova, Ženske odborničke mreže i Saveta za bezbednost grada Zrenjanina, kao i članovi civilnih organizacija i udruženja.

Zamenica predsednika Skupštine grada Zrenjanina i članica Radne grupe za prevenciju nasilja, Ljuba Travica, izjavila je da ustanove u našem gradu odgovorno obavljaju svoj posao i da 24 časa stoje na raspolaganju žrtvama nasilja.

PerSu marketi

– Zaključak današnjeg sastanka glasi da u našem gradu sve one ustanove i institucije, koje su uključene u primenu novog Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, savesno i dobro funkcionišu. Bitno je reći, da su neke odredbe novog zakona u Zrenjaninu imale određenu primenu i pre stupanja pomenutog zakona na snagu – izjavila je Travica.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ona je na kraju dodala da će Centar za socijalni rad grada Zrenjanina uskoro dobiti dodatnu pomoć iz Policijske uprave i da se te mere upravo dogovaraju sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh