I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Inspekcije kontrolišu teretane

U kontrolama koje je Inspekcija rada izvršila u fitnes klubovima, teretanama i drugim objektima za rekreaciju širom Srbije od 209 radno angažovanih osoba, njih 44 (21 odsto) radilo je „na crno“, jer poslodavci sa njima nisu zaključili ugovor o radu, niti su ih prijavili na obavezno socijalno osiguranje, saopštilo je danas Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja.

teretana

Precizirano je da su kontrolama bila obuhvaćena 243 poslodavca, a zbog utvrđenih prekršaja inspektori su podneli devet zahteva za pokretanje prekršajnog postupka u oblasti radnih odnosa i jedan zahtev u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Zbog prekršaja za koje je propisana novčana kazna u fiksnom iznosu, inspektori su izdali četiri prekršajna naloga, a zbog utvrđenih nepravilnosti kod poslodavaca inspekcija rada je donela ukupno 37 rešenja, osam u oblasti radnih odnosa i 29 rešenja u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

I Taxi Zrenjanin

Inspekcija će, dodaje se, kontrolisati izvršenje donetih rešenja i ukoliko se utvrdi da neregistrovani subjekti nisu postupili po rešenju, već su nastavili sa neregistrovanim radom, protiv njih će biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Izvor: Tanjug

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh