I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Inspekcija uklonila 22 kioska u gradu

Poslednjih godina je u Zrenjaninu, zbog nerentabilnog poslovanja, zatvoreno više trafika. Samo duž gradske magistrale prestalo je sa radom nekoliko kioska, od kojih su pojedini, uglavnom na autobuskim stajalištima, i uklonjeni.

Nedavno su, zbog aktuelnih radova na Trgu slobode i uređenja šetališne zone, iz centra grada, kod zgrade Narodnog muzeja, odstranjene još dve trafike, jedna koja je služila za prodaju štampe, a druga u kojoj se služila brza hrana. Po rečima nadležnih, ti kiosci neće biti vraćeni na pređašnja mesta, jer nije ni predviđeno da se tu nalaze.

2014-12-25_005215

Posebna pažnja ovdašnje javnosti bila je usmerena na zatvaranje kioska u Ulici obala Sonje Marinković, kod Kapetanije, o čemu je pisala i lokalna štampa. Ta trafika, pokraj centralnog zrenjaninskog jezera, bila je poznata po noćnoj prodaji alkohola zbog čega se oko nje, u letnjim mesecima, okupljala omladina. Kiosk je iznenada prestao sa radom, a napušteni objekat je mesecima predstavljao pravo gradsko ruglo, na prometnom delu puta koji spaja najmnogoljudnije naselje Bagljaš sa centrom Zrenjanina.

PerSu marketi

Komunalna inspekcija svojevremeno odlučila je da ga ukloni, ali se vlasnik žalio Pokrajini. Međutim, iz Gradske uprave je stigao odgovor da nema osnova za tu žalbu, jer vlasnik nije ni imao dozvolu za postavljanje kioska. Odeljenje komunalne policije, inspekcijsko – nadzornih poslova i vanrednih situacija odlučilo je da se pozabavi i drugim spornim trafikama u gradu i ukloni one koje su nelegalno postavljene, poput ove na Kapetaniji. Po rečima načelnika tog Odeljenja Igora Virijevića, u poslednjih nekoliko meseci uklonjeno je čak dvadeset kioska u gradu i dva u okolnim selima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Postoji nekoliko osnova za njihovo uklanjanje. Ako kiosk ne radi duže od 60 dana komunalna inspekcija ima pravo da ga skloni. Zatim, demontirani su kiosci koji uopšte nisu imali dozvole za postavljanje, a dali smo naloge i za uklanjanje onih trafika koje nisu bile rentabilne, pa su njihovi vlasnici sami rešili da ih sklone – objašnjava Virijević i napominje da je u proteklih dvadesetak godina ovo predstavljalo problem kojim se lokalna samouprava nije prilježno bavila, niti ga je rešavala.

Virijević najavljuje da će akcija komunalne inspekcije biti nastavljena i naredne godine, istim tempom. On očekuje da će tada stanje na terenu biti baš onakvo kakvo je i predviđeno elaboratom Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina.

Izvor: Dnevnik.rs/Ž. Balaban

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh