I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Sajam „Inocoop“ ove godine neće biti održan

Iako je trebalo da ove godinepostane punoletna manifestacija, Sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva INOCOOP neće biti održana zbog nedostatka sredstava. Naime, Odbor za organizaciju saopštio je da je neizvesno da li će uspeti da obezbedi novac za finansiranje Inocoop-a, zbog čega nisu ispunjene osnovne pretpostavke da se sajam blagovremeno i uspešno organizuje.

Odbor za sajam Inocoop 2017, je na sastanku koji je održan 30. juna odlučio da se sajam ove godine odloži, zbog nedostatka sredstava. Kako je navedeno u saopštenju, koje je izdalo ovo telo, na nešto više od mesec dana pre održavanja manifestacije i dalje je neizvesno da li bi mogao da se obezbedi novac za pokriće troškova organizacije sajma. Zbog toga je došlo do kašnjenja u stvaranju logističke, tehničke i materijalne podrške u organizaciji Inocoop-a. Kako nisu ispunjene osnovne pretpostavke za blagovremeno i uspešno organizovanje sajma, Inocoop se odlaže.

I Taxi Zrenjanin

INOCOOP će se održati sledeće godine

U Regionalnoj privrednoj komori, koja je jedan od organizatora sajma, kažu da bi Inocoop trebalo da se održi naredne godine.

“Inocoop je odložen za ovu godinu i premešta se za 2018. Sajam će biti u okviru Dana piva, kao što je bio i do sada, samo je ove godine otkazan zbog nedostatka sredstava. Mi smo sada već u julu, a neizvesni su izvori finansiranja manifestacije posebno kada su u pitanju pokrajinska sredstva, koja su u značajnoj meri do sada učestvovala u finansiranju Inocoop-a. Pokrajina još nije ni raspisala oglas za dodelu sredstava, a pitanje je i kada će početi dodela tih sredstava. Mi ne možemo da uđemo u čvrste obaveze oko sajamskih troškova, a da ne znamo kako ćemo ih zatovoriti. To je suština ovogodišnjeg odlaganja sajma. Sledeće godine bi trebalo da se održi sasvim regularno“, kaže za portal I love Zrenjanin Momčilo Nikolčić, v.d. direktora Regionalne privredne komore Zrenjanin.

Komora obezbedila milion dinara za sajam, ostatak je trebalo pokrajina i lokalna samouprava

Da bi se organizovala neka manifestacija potrebno je dosta novca. Deo obezbeđuje organizator, a delom se one finansiraju iz sredstava koje za to opredeljuju pokrajina, lokalna samouprava ili republika.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Za sve ovo što se sada organizuje i dešava do jula, mi smo već krajem marta znali kako ćemo finansirati. Svi pokrajinski i lokalni fondovi su objavili svoje odluke već krajem februara i početkom marta, tako da smo mi sa velikom izvesnošću imali zatvorene finansijske konstrukcije. Sada, međutim, niko ništa nije objavio i mi ne znamo šta ćemo. Sem naših komorskih sredstava za Inocoop, druge izvore nemamo. Mi smo kao komora, pošto smo sada po novom zakonu jedinstveni, planirali za Inocoop milion dinara. Očekivali smo značajnu podršku pokrajinskih sredstava i lokalne samouprave. Na njima je da odluče koliko je to, ja ne mogu u njihovo ime da kažem koliko bi to bilo“, dodaje naš sagovornik.

Inocoop – promocija preduzetništva, inovacija i kooperacija

Inocoop je zamišljen i osnovan kako bi promovisao inovacije i kooperacije. Ali, i da bi pružao podršku malim i srednjim preduzećima, s ciljem da poboljšaju konkurentnost i poziciju na tržištu. Nakon osnivanja ovaj sajam je vrlo brzo postao prepoznatljiv u regionu. Važi za jedan od najkvalitetnije i najbolje organizovanih mini sajmova. Koliko je značajan za grad Zrenjanin pokazuju i podaci da je na njemu učestvovalo na stotine izlagača iz zemlje i inostranstva. A svake godine ga je posećivalo po nekoliko hiljada ljudi. Sajam je poslednjih godina uvek otvarao i neko od visokih zvaničnika države, poput ministara ili državnih i pokrajinskih sekretara.

Inocoop je bio prilika da preduzetnici iz Srbije sretnu sa kolegama iz regiona, ali i drugih delova sveta. I da na jednom mestu razmene iskustva i važne poslovne informacije.

Kada je prošle godine Inocoop bio u pripremi organizatori su se nadali da će ovogodišnji sajam biti još uspešnije i kvalitetnije organizovan, zbog rakonstrukcije hale Medison, koja je tada bila u najavi. A u kojoj se sajam održava. Hala jeste rekonstruisana, ali se u njoj ove godine Inocoop neće održati.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh