I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

„Inkluzivne igre bez granica“ u petak u Kristalnoj dvorani

Sedma po redu manifestacija pod nazivom Inkluzivne igre bez granica, koja se ove godine obeležava pod sloganom „Kada granice ne postoje igramo se mnogo bolje“, biće održana u petak, 25. maja, u periodu od 10 do 12 časova u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.

Osnovna i srednja škola „9.maj“ i saradnica Danijela Vujović inicijatori su i nosioci ove jedinstvene dečije i sportske manifestacije.

Cilj ovog događaja jeste da se promoviše zajedništvo među našim najmlađim sugrađanima i da se istakne bitnost poštovanja različitosti.

Fordomanija

Povodom ove manifestacije, danas je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana konferencija na kojoj su govorili načelnica Školske uprave za Banat Snežana Oluški Vlačić, PR-projektnog tima Inkluzivna umetnost Marija Mijoković, v.d. direktorka Osnovne i srednje škole „9.maj“ Snežana Vukić, idejni nosilac manifestacije Danijela Vujović, i pomoćnik gradonačelnika, Simo Salapura.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prema rečima Marije Mijoković, ovogodišnje igre se održavaju u sklopu zajedničkog IPA-projekta  Rumunije i Srbije „Inclusive Art – Inkluzivna umetnost“, u okviru kojeg će u narednih mesec dana u gradskim i seoskim školama, ustanovama kulture, romskim naseljima i na Trgu slobode biti realizovano mnoštvo inkluzivnih aktivnosti. 

Od prošle godine Inkluzivne igre bez granica su postale i deo gradskih manifestacija.

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura je u svom obraćanju istakao, da zahvaljujući sedmogodišnjoj tradiciji i promovisanju različitosti u našoj sredini, lokalna samouprava je prepoznala značaj ovog događaja i pruža svu neophodnu podršku pri održavanju iste.

Na ovogodišnjim Inkluzivnim igrama bez granica učestvovaće mališani Predškolskih ustanova i učenici jedanaest Osnovnih škola sa teritorija grada Zrenjanina, dok će đaci četiri škole iz naseljenih mesta biti prisutna kao navijači.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh