I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Inicijativu za vraćanje naziva grada u Petrovgrad podržao i Matija Bećković

Nakon akademika dr Vasilija Krestića, zvaničnu podršku inicijativi Udruženja „Petrovgrad“ za vraćanje starog naziva našeg grada, pružio je još jedan uvaženi akademik – Matija Bećković.

Kako je ovo udruženje navelo, „akademik Bećković je upoznat sa idejom vraćanja naziva gradu Petrovgrad, od samog njenog začetka“.

– Njegove sugestije i razmišljanja su nas u mnogome ohrabrile da pokrenemo i da istrajemo u opravdanoj inicijativi, navodi udruženje u svom današnjem saopštenju.

PerSu marketi

Obe podrške desile su se nakon što je udruženje „Petrovgrad“ pred kraj prošle godine i zvanično u javnosti objavilo proglas o vraćanju starog naziva grada. Istom prilikom je saopšteno i da o vraćanju imena grada treba da odluči Skupština grada Zrenjanina, odnosno, da se o ovoj odluci neće pitati građani putem glasanja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Budimir Jovanović, predsednik udruženja, pojasnio je tada da građani ne treba da imaju bojazan oko zamene ličnih dokumenata, u slučaju da grad promeni naziv.

-Mi smatramo da građani neće imati dodatne troškove iz prostog razloga što će se dokumenta menjati onda kada im istekne rok, rekao je Jovanović tom prilikom.

Godina 2018. ocenjena je od strae članova Udruženja „Petrovgrad“ vrlo važnom za potez promene naziva, s obzirom na to da će u njoj biti obeleženo 100 godina od prisajedinjenja Banata, Bačke i Baranje Srbiji.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh