I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Inicijativom meštana Čente u porti crkve sagrađeno prelepo igralište za decu

Prošle jeseni meštani Čente pokrenuli su akciju tokom koje je detaljno očišćeno i uređeno školsko dvorište. Na tome se nisu zaustavili te je ubrzo nastala inicijativa pod imenom „Za lepšu Čentu“, a za cilj je imala da u porti crkve bude uređen parkić i sagrađeno dečije igralište.

– Meštani okupljeni u ovoj neformalnoj grupi koju je vodio Ranko Čenejac razmišljali su šta bi bilo najkorisnije za našu decu te je tako rođena ideja o uređenju parka i igrališta – kaže  Miroslava Avramović jedna od članica ove incijative.

Ideja je naišla na veliki odaziv i oduševljenje svih meštana. Prilozi isključivo na dobrovoljnoj  bazi prikupili su meštani i firme iz Čente. Priključio se veliki broj volontera spremnih da pomognu fizičkim ali i umnim radom kao što je izrada nacrta i projekta samog igrališta. Ideja je naišla i na blagoslov ovdašnjeg sveštenika Dragoslava Pavlovića starešine crkve Svetog Georgija kao i samog vladike Nikanora.

PerSu marketi

Tokom nekoliko meseci odrađeni su grubi zemljani radovi, betoniranje i drugo. Nacrt sprava za igranje i izgled samog igrališta osmislio je Branislav Dimov.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Izradu svih sprava takođe su preuzeli volonteri, meštani Čente te su se tako radu priključili majstori svih struka: limari, varioci, autolakireri, moleri i drugi.

Priključili su se i vlasnici restorana kao i mnogobrojne domaćice koje su se pobrinule da niko tokom radova ne bude gladan ili žedan.

Firma A1 obezbedila je besplatan wi-fi za video nadzor parka

Firma Eko signal donirala je kante za smeće

Vaskrs 2021. jedan od najlepših dana ikada u Čenti

Završetak i svečano otvaranje igrališta poklopilo se se najradosnijim hriščanskim praznikom Vaskrsom, a takav je zahvaljujući velikom broju pre svega dece i ostalih meštana zaista i bio.

Samom otvaranju prethodilo je svečano  osveštavanje parka, a zatim i raznoliki kulturno umetnički program  i dodela zahvalnica svima koji su doprineli da do ovakvog dana i dođe.

– Najveću zahvalnost dugujemo, a ujedno je to i najveća radost što se odazvao veliki broj naših omladinaca, volontera, majstora, potom proti Dragoslavu bez kog ne bismo uspeli da obezbedimo lokaciju našeg parka i svešteniku Aleksandru koji su prepoznali naš entuzijazam i dobre namere, našem arhitekti, našim domaćicama, prijateljskim firmama i svim ljudima dobre volje koji su na bilo koji način pomogli izgradnji igrališta – zaključila je Miroslava Avramović.

Dokazali smo da sloga, zajedništvo, čiste namere i upornost i dalje donose rezultate vredne ponosa i da sve što nam fali i sve što nam smeta u našem okruženju možemo zajedničkim snagama kao društvo da promenimo.
Ovaj park će biti primer za nas i sve buduće generacije da se sve može kada radimo zajedno.

klik na sliku za video

 

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh