I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Industrijska zona „Jugoistok“ širi se na novih 550 hektara

Odbornici Skupštine grada doneli su odluke o izradi plana detaljne regulacije radne zone “Jugoistok – Ečka 2” u Zrenjaninu, na osnovu kojih se ta zona širi na novih 550 hektara površine namenjene investitorima. Zona je podeljena na četiri podzone različite veličine, A, B, C i D, i biće predmet donošenja daljih planskih dokumenata.

Ovim odlukama Grad Zrenjanin postaje sigurno lokalna samouprava u Srbiji s najvećom površinom spremnom za ponudu i udovoljavanje svim zahtevima investitora – od onih s potrebama za manjom parcelom, do najvećih, koji mogu da traže i parcele od više desetina hektara.

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Saša Santovac, izjavio je da se Grad u ovom trenutku opredelio da uđe u planove detaljne regulacije na površini od 550 hektara, kako bi spremno dočekao investitore s kojima se pregovara na državnom nivou.

I Taxi Zrenjanin

-Ovim se stvara mogućnost za izgradnju neophodne infrastrukture na tom prostoru, što planiramo već za narednu godinu, jer već postoje potencijalni investitori koji bi želeli da ulažu u našu industrijsku zonu. Činjenica je da jedan broj zainteresovanih dolazi iz pregovora sa Vladom Srbije, što je nagovestio i predsednik Republike, a postoje i oni koji direktno vode razgovore s gradom Zrenjaninom. Ako država uspe da obezbedi tako velikog investitora i dogovori se o njegovom ulaganju u Zrenjanin, mi ćemo biti spremni. Kao što se Republika Srbija bori da privuče investitore u konkurenciji drugih država, tako se i mi borimo sa drugim gradovima u zemlji kako bi investitore doveli baš u naše industrijske zone, naglasio je Santovac.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Podsećamo, Zrenjanin je u prethodnim godinama formirao tri atraktivne industrijske zone – Bagljaš, Jugoistok – Ečka i Sverozapad.

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh