I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Imunizacija teče nesmanjenim tempom – osim lekara i medicinskog osoblja značajan doprinos daju i volonteri

Imunizacija protiv koronavirusa u Zrenjaninu teče nesmanjenim tempom, a prvom ili drugom dozom vakcine do sada je obuhvaćeno više od 15 hiljada naših sugrađana.

Podaci Zavoda za javno zdravlje odnose se na period od početka vakcinacije, 8. januara i zaključno sa jučerašnjim danom prvom dozom vakcinisano je 14.466, a drugom 912 građana. Ukupno je dopremljeno 18.875 doza vakcina, sva četiri proizvođača koja su u ovom trenutku prisutna u našoj zemlji. Imunizacija se obavlja na dva punkta – bivšoj Specijalističkoj poliklinici i hali sportova “Medison”, a ekipe Doma zdravlja obilaze i nepokretne sugrađane u njihovim domovima. Najveći obuhvat u jednom danu zabeležen je 20. februara, kada je vakcinisano 863 lica.
Od samog početka ovih aktivnosti, osim lekara i medicinskog osoblja, uključeni su i volonteri organizacije Crvenog krsta, kao i tehničke službe Gradske uprave Zrenjanin.

Volonteri Crvenog krsta Zrenjanin neumorno već više od godinu dana daju svoj doprinos borbi sa nevidljivim neprijateljem. U novoj humanoj misiji, 35 mladih volontera pružaju pomoć na punktu za vakcinaciju u hali “Medison“. Ekipe u kojima je od 8 do 10 volontera prisutne su svakodnevno, uključujući i neradne dane – vikende i državne praznike, i trude se da pomognu sugrađanima da što bezbednije i lakše prođu proces vakcinacije.
Deo volontera na ulazu ljubazno dočekuje osobe pozvane na vakcinaciju i sprovodi preventivne mere zaštite – dezinfekciju ruku i merenje temperature. Drugi deo tima je zadužen za pomoć u ispunjavanju upitnika i upućivanje u lekarske ordinacije, dok treći pružaju pomoć i podršku angažovanim licima u informatičkom sektoru. I ovoga puta potvrdili su značaj misije Crvenog krsta – potrebu da se pomogne ljudima u nevolji.
Njihovi radni sati, nekada u jednoj, po potrebi i u dve smene, teško da se mogu i prebrojati. Sve to predstavlja neprocenjivu pomoć Gradu Zrenjaninu i njegovom zdravstvenom sistemu, a često i mala ukazana pažnja, posebno prema najstarijim sugrađanima, znači više nego možda neka konkretnija pomoć.

PerSu marketi

Statistički podaci o kretanju broja zaraženih i vakcinisanih.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh