I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Imenovani novi predsednici Rotary i Rotarakt Kluba Zrenjanin

Primopredajom predsedničkih dužnosti, u prostorijama Hotela „Vojvodina“ održana je završna godišnja skupština članova i prijatelja Rotary i Rotarakt Kluba Zrenjanin.

Odlazeći predsednik Rotary Kluba Zrenjanin, Fjodor Ćirić, na početku svog obraćanja se zahvalio svima, koji su svakodnevnim radom, trudom, novim idejama, učešćem u raznim humanitarnim akcijama, doprineli da tokom prethodne jedne godine uspešno promovišu rad ove organizacije i što su učinili mnoga dobra dela čime su izmamili osmehe i radosti.

-Članstvo nam se povećalo i postali smo vidljiviji, aktivniji i na društvenim mrežama. Uspeli smo da pošaljemo četiri učenika na sedmodnevni boravak u Sloveniju, donirali smo kompjutere Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ i OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Gospođincima. Pored toga učestvovali smo u akciji pod nazivom „Pomoć grčkom narodu“, organizovali smo tradicionalnu slikarsku koloniju i humanitarne koncerte, obnovili smo mobilijar na Odeljenju pedijatrije zrenjaninske bolnice, dopremili smo bolničke krevete u Plućnu bolnicu, pomogli smo članovima Rotarakt Kluba u njihovim akcijama i još mnogo toga – istakao je Ćirić.

I Taxi Zrenjanin

Pozdravljajući prisutne, odlazeći predsednik Rotarakt Kluba Zrenjanin, Aleksandar Antanasijević se zahvalio svima na nesebičnoj podršci, a posebno mladima što su svojim zalaganjem doprineli da i ova godina bude uspešna za njihovu organizaciju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Jedna od najboljih i najuspešnijih naših akcija bila je humanitarna akcija „Baby coffee“, koju smo pokrenuli u saradnji sa kafićima i ugostiteljima. Tokom te jednonedeljne akcije, u 33 lokala koji su podržali ovu ideju, sav prihod od prodaje kafe usmeren je za nabavku CTG-aparat za porodilište Opšte bolnice „Đorđe Joanović“. Pored toga, novčanu pomoć i podršku su pružili i sponzori, tako da je deo pomoći usmeren za kupovinu CTG-aparata, dok će oko 200.000 dinara biti donirano za nabavku dodatne potrebne opreme operacionoj sali zrenjaninskog porodilišta.  Treba spomenuti i humanitarne predstave koju Rotarakt klub Zrenjanin tradicionalno organizuje zajedno sa srednjoškolcima, jer smo od prihoda sa ovih događaja sportskim rekvizitima darovali nekoliko osnovnih škola u našem gradu –  podsetio je Antanasijević.

Antanasijević je posebno istakao jednu akciju, koju nijedna Rotary i Rotarakt organizacija u ovom delu Evrope još nije učinila. Naime, oni su donirali sportsku opremu FK „Potisje“ iz Knićanina, jer su igrači ovog kluba bili najbolji u „fer pleju“ i time promovisali pravo sportsko ponašanje na terenu.

Dužnost novog predsednika Rotary Kluba Zrenjanin preuzeo je Miodrag Pješčić, dok je nova predsednica Rotarakt Kluba Zrenjanin postala Vladica Zlatanović.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
  • Divider

  • Divider
Na vrh