I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Imenovani direktori Javnih preduzeća u Zrenjaninu

Juče započeta 10. sednica Skupštine grada Zrenjanina, danas je nastavljena, a na dnevnom redu našle su se tačke razrešenja i imenovanja direktora javnih preuzeća i ustavnova.

Odbornici opozicije kritikovali su reizbor direktora koji su u prethodnih godinu dana bili vršioci dužnosti.

i love skupština

Goran Kaurić odbornik DS-a istakao je da je opozicija argumentima pokušala da navede vlast da ispuni svoja obećanja u predizbornoj kampanji, ali kako je rekao to nije bilo uvaženo. On je rekao i da se na većinu konkursa javilo sedam do deset kandidata, ali da kriterijum nije bila stručnost.

PerSu marketi

Prisutni odbornici i vlasti i opozicije, međutim, jednoglasni su bili prilikom imenovanja direktora JKP „Gradska toplana“, Aleksandra Starčevića, magistra tehničkih nauka. Moglo se čuti da su u njegovom slučaju u obzir uzeti ne samo politički, već i stručni kvaliteti, i da bi se sa ovakvim kadrovskim rešenjima unapredio rad ovdašnjeg javnog sektora.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine pre glasanja o ovim tačkama napustili su skupštinsku salu. Tibor Vaš odbornik ove stranke, obrazložio je da ovakva imenovanja, nisu rezultat departizacije svih gradskih struktura, kao što je obećano pre godinu dana, već, kako je rekao podela političkog kolača i plena stranaka koje su na vlasti. Prema njegovim rečima,odbornicima i odbornicama LSV nije cilj da se bave samo partijskim podelama, već da javna preduzeća obavljaju upravo one poslove i zadatke za koje su i zadužena.

Mandati su potvrđeni dosadašnjim vršiocima dužnosti, izuzev u slučaju direktora Savremene galerije, gde je v.d. bio profesor istorije Igor Micov, a za direktora je imenovan Igor Dostanić, diplomirani ekonomista.

Za direktora Direkcije za gradnju i uređenje grada imenovan je Goran Kravarušić, Čistoće i zelenila Duško Zec, Vodovoda i kanalizacije Bojan Putić, Pijaca i parkinga Ilija Mandić, Gradske toplane Aleksandar Starčević, Turističkog centra Dragan Vulešević, a Kulturnog centra Goran Marinković.

Sa dnevnog reda skinute su tačke razrešenje i imenovanje direktora Gradske stambene agencije i Radio Zrenjanina.

Izvor : RTV

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh