I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

„Ima jedna škola fina, ukras grada od davnina“ – obeležen dan OŠ „Sonja Marinković“

Prigodnim recitacijama, bogatim i raznovrsnim kulturno-umetničkim nastupima, kao i dodelom zahvalnica zaslužnim đacima i ustanovama, učenici i zaposleni Osnovne škole „Sonja Marinković“ proslavili su dan svoje prosvetne ustanove.

Prisutne učenike, učitelje, nastavnike, roditelje, bake i deke, kao i predstavnike Nacionalnog saveta Mađara i grada Zrenjanina, u ime domaćina srdačno su pozdravile direktorka škole Jelena Jenovai i predsednica Đačkog parlamenta Iva Pavlović.

Prisutnima se obratio i Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš, koji je u svom pismu istakao da tokom proslave dana škole, treba da sagledamo dosadašnje rezultate i da postavimo nove ciljeve i zadatke za budućnost. Pored toga, ovo je prilika da se setimo svih osoba koje su tokom godina svojim predanim radom zadužili ovu prosvetnu ustanovu, ali i onih, koji svakodnevno kroz svoj posao i dalje rade na unapređenju obrazovno-vaspitnog procesa u gradu Zrenjaninu.

PerSu marketi

-Mi se trudimo da vam budemo podrška i partner na putu koji ste vi izabrali: na putu stvaranja boljeg i lepšeg društva. Hvala vam što pripremate vaše učenike na savladavanje budućih životnih lekcija, usmeravajući ih na put, na kojem se vrednuje trud i nagrađuje radom stečen uspeh – stoji u pismu Pokrajinskog sekretara.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U zanimljivom kulturno-umetnički programu, recitacijama, scenskim nastupima, pesmom i plesom predstavili su se učenici nižih i viših razreda Osnovne škole. Nakon prigodnog programa, dodeljene su posebne zahvalnice onim učenicima koji su tokom godine, svojim trudom i učenjem, postigli zapažene rezultate na takmičenjima iz školskih predmeta, sportskim nadmetanjima, i na ostalim poljima.

Tokom proslave prisutni su u dvorištu Osnovne škole mogli da pogledaju izložbu slika talentovanih učenika.

Osnovna škola „Sonja Marinković“ osnovana je 1903. godine i jedna je od najstarijih prosvetnih ustanova u našem gradu. Škola trenutno broji blizu 240 učenika, a nastave se izvode na srpskom i mađarskom jeziku.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh