I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Igor Mirović izabran za predsednika Pokrajinske vlade

Većinom glasova poslanika u Skupštini Vojvodine, Igor Mirović izabran je za predsednika Pokrajinske vlade. On je danas predstavio program i članove Vlade, koja će imati isti broj članova kao i prethodna i isti delokrug rada sekretarijata.

Uoči sednice Skupštine Vojvodine Mirović je istakao da će Pokrajinsku vladu činiti široka koalicija, ne samo sa partnerima sa liste Srpske napredne stranke, već i sa Savezom vojvođanskih Mađara kao strateškim partnerom SNS-a i sa koalicijom Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije.

Kako je kazao, veoma je važna vest da će i predstavnici slovačke i hrvatske nacionalne manjine biti deo Pokrajinske vlade.

I Taxi Zrenjanin

„Biće ovo vlada kontinuiteta sa programom koji je zasnovan na principima postavljenim u protekle četiri godine, ali i onim prioritetima koji se pojavljuju u našem društvu i celom svetu. Optimizam temeljim na rezultatima koje smo postigli jer Vojvodina prednjači kada je reč o smanjenju nezaposlenosti“, kazao je Mirović.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prema njegovim rečima, prethodne četiri godine Vojvodina je imala značajan privredni i industrijski rast. Postavljeni su dobri temelji u svim oblastima sa akcentom na zdravstvu, privredi i ekonomiji.

„Od sutra nas očekuju novi izazovi, a to su problemi izazvani pandemijom kovida 19, ekonomski razvoj naše zemlje, kao i planiranje budžeta za narednu godinu“, kazao je predsednik Mirović.

Foto: Pokrajinska vlada

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh