I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Idejno rešenje postrojenja za preradu vode u Zrenjaninu – čeka se početak gradnje

Italijanska kompanija „Gruppo Zilio“ dostavila je zrenjaninskom JKP „Vodovod i kanalizacija“ idejno rešenje postrojenja za preradu pitke vode, saopštila je Služba informisanja i poslovnih komunikacija tog javnog komunalnog preduzeća.

dokumentacijazilio
U skladu sa dinamičkim planom, definisanim u ugovoru koji je sa Italijanima potpisan 12. februara ove godine, uz idejno rešenje priložen je i situacioni plan postrojenja koje će biti podignuto na parceli dodeljenoj za te namene „Grupi Zilio“ odlukom Skupštine grada Zrenjanina. Dinamika radova, precizirana ugovorom, predviđa da posle završetka projektne dokumentacije usledi izgradnja postrojenja za prečišćavanje vode.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da dostavljanje idejnog rešenja praktično znači da će meštani grada na Begeju imati zdravu pijaću vodu u gradskom vodovodu do kraja ove godine, kako je ranije i obećano.

Ugovor o ovom poslu sa predstavnikom kompanije „Gruppo Zilio“ u februaru je potpisao direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Goran Tajdić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

– Ne kupujemo tehnologiju, ne gradimo fabriku i ne zadužujemo se kod banaka, već italijanskom partneru plaćamo uslugu prečišćavanja vode. Predviđeno je da on godišnje preradi 6,5 miliona kubika vode, s tim da ova fabrika može da isporučuje i devet miliona kubika, ukoliko to bude potrebno, rekao je tada Tajdić.

Italijani su najavili da će kompletna fabrika biti na bazi mobilnog postrojenja, koje će veoma lako biti priključeno na trenutni gradski vodovod i naglašavaju da je tehnološki proces već poznat u svetu, ali da „Gruppo Zilio“ ima zaštićenu tehnologiju koja će služiti za prečišćavanje vode od arsena i bora.

Izvor: zrenjanin.rs    Foto: JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh