I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

I Nikolić upoznat o spornoj zadruzi „Zrenjaninka“

Delegacija Koalicije udruženja izbeglica razgovarala je prethodne nedelje  sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Prema rečima predsednika IO zrenjaninskog Udruženja izbeglica Marka Gvozdenovića, Nikolića su podsetili o peticiji izbeglih i prognanih Srba peticija izbeglih i prognanih Srba kojom se traži oteta imovina i stečena prava, uspostava istih standarda u suđenjima za ratne zločine i rešavanja pitanja nestalih lica.

– Tražili smo i sazivanje vanredne sednice Narodne skupštine i usvajanje rezolucije o poštovanju ljudskih prava izbeglih i prognanih lica, brže i efikasnije rešavanje problema u procesu integracija u Srbiji kao i osnivanje fonda za pružanje pomoći. Tražili smo i podršku o stvaranju jedinstvene krovne organizacije izbeglih i prognanih lica izjavio je Gvozdenović.

Tomislav Nikolić je obećao punu podršku u rešavanju svih zahteva a Gvozdenović je iskoristio priliku da upozna Generalni sekretarijat Predsednika republike o kršenju Zakona o državnim službenicima u osnivanju Ekološke zadruge Zrenjaninka a odgovor  sekretarijata očekuje krajem nedelje.

Na konferenciji  je saopšteno i da su posle sedamnaest godina po prvi put izbeglice dobile svog predstavnika u lokalnom parlamentu, Milana Mrkobrada koji će zastupati njihove interese.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh