I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

I dalje nam je sve isto – vode svugde u izobilju ali za piće samo u prodavnici (VIDEO)

Određeni broj Zrenjaninaca vodom za piće snabdeva se sa eko česme na Bagljašu.

Velika većina ipak vodu, da li je to ikome novost, kupuje u prodavnici. I to godinama. Dnevno za tu svrhu potroši do 20 000 evra. Naš sugrađanin Zoran Miletić pokušao je ovaj problem da reši kopanjem bunara u sopstvenom dvorištu. – Kada su ovim područjem prolazili „naftaški “ kamioni osećalo se podrhtavanje tla i kao da nam kuća pomalo „pliva“. Zaključio sam da ispod mora biti ili plina ili vode i odlučio sam da iskopam bunar jer voda iz vodovoda svakako ne valja – kaže Miletić za naš portal.

On nas je proveo i predelima između Zrenjanina i Aradca gde je prema njegovoj priči oduvek bilo obilje vode.

PerSu marketi

S druge strane prof Vladimir Pavićević sa Tehnološko metalurškog fakulteta u Beogradu o vodi severnog i srednjeg dela Banata kao i severne Bačke kaže: – Oteklo Panonsko more nažalost je ovim predelima u amanet ostavilo geohemijsku strukturu takvu da je u njoj previše metala, arsena kao i drugih zagađujućih supstanci pa je i voda na ovim područjima najlošijeg kvaliteta. To je svakako veliki izazov u smislu vodosnabdevanja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

O ovom problemu potrošeni su redovi i redovi teksta, novca u nepoznatim količinama. Iz tzv fabrike vode ili gradske uprave mesecima se po ovom pitanju niko ne oglašava, a Zrenjaninci se i dalje vodom snabdevaju najčešće iz prodavnica. Spominju se razna rešenja od regionalnog vodovoda do opet nekog postrojenja za prečišćavanje ali rešenja zasad nema ni na horizontu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh