I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Humanost naših građana – „Korpa solidarnosti“ iz godine u godinu punija

Tradicionalna humanitarna akcija „Korpa solidarnosti“ održana je danas u supermarketu Gomex „Total“ u periodu od 9 do 14 časova. Projekat udruženim snagama organizuju kompanija „Gomex“ i zrenjaninski ogranak „Rotaract“ kluba.

U okviru akcije, članovi „Rotaract“ kluba upućuju potrošače u „Totalu“ da izdvajanjem, odnosno doniranjem proizvoda u „Korpu solidarnosti“, pomognu socijalno ugroženim porodicama sa teritorije grada Zrenjanina.

„Tradicionalna akcija humanitarnog karaktera, pod nazivom „Korpa solidarnosti“ održava se 16. put u objektu „Total“, uz zajedničku saradnju sa našim prijateljima iz „Rotaract“ kluba. Ovu akciju organizujemo dva puta godišnje, uoči novogodišnjih i uskršnjih praznika. Mogu sa velikim zadovoljstvom da konstatujem da smo u odnosu na prethodne godine uspeli da animiramo veći broj potrošača, i da su korpe punije“, naglasio je menadžer kompanije „Gomex“, Nedeljko Golušin.

I Taxi Zrenjanin

„Pomoć je namenjena socijalno ugroženim porodicama koje školuju veliki broj dece. Suština cele priče je da naši članovi, uz pomoć sugrađana, prikupljaju namirnice i stvari za higijenu, kako bi socijalno ugrožene porodice praznike provele bar malo ugodnije. Akcija se najčešće sprvodi u saradnji sa Centrom za socijalni rad koji nas upućuje na one porodice kojima je pomoć najpotrebnija. Ovo je najstarija akcija Rotaract kluba, i posebno smo ponosni na nju. Svake godine je sve većih razmera, pogotovo pred Novogodišnje praznike, kada u istoj učestvuju i klubovi u Novom sadu, Sremskoj Mitrovici i Pančevu, i „Gomex“ objekti u tim gradovima, izjavio je koordinator „Rotaract“ kluba u Zrenjaninu, Zoran Davidovac.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U prethodnoj akciji „Korpa solidarnosti“ sakupljeno je više od pola tone robe – prehrambenih proizvoda i kućne hemije, koji su predati Crvenom krstu radi dalje distribucije.

  • Divider

  • Divider
Na vrh