I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Humanost naših građana – „Korpa solidarnosti“ iz godine u godinu punija

Tradicionalna humanitarna akcija „Korpa solidarnosti“ održana je danas u supermarketu Gomex „Total“ u periodu od 9 do 14 časova. Projekat udruženim snagama organizuju kompanija „Gomex“ i zrenjaninski ogranak „Rotaract“ kluba.

U okviru akcije, članovi „Rotaract“ kluba upućuju potrošače u „Totalu“ da izdvajanjem, odnosno doniranjem proizvoda u „Korpu solidarnosti“, pomognu socijalno ugroženim porodicama sa teritorije grada Zrenjanina.

„Tradicionalna akcija humanitarnog karaktera, pod nazivom „Korpa solidarnosti“ održava se 16. put u objektu „Total“, uz zajedničku saradnju sa našim prijateljima iz „Rotaract“ kluba. Ovu akciju organizujemo dva puta godišnje, uoči novogodišnjih i uskršnjih praznika. Mogu sa velikim zadovoljstvom da konstatujem da smo u odnosu na prethodne godine uspeli da animiramo veći broj potrošača, i da su korpe punije“, naglasio je menadžer kompanije „Gomex“, Nedeljko Golušin.

Fordomanija

„Pomoć je namenjena socijalno ugroženim porodicama koje školuju veliki broj dece. Suština cele priče je da naši članovi, uz pomoć sugrađana, prikupljaju namirnice i stvari za higijenu, kako bi socijalno ugrožene porodice praznike provele bar malo ugodnije. Akcija se najčešće sprvodi u saradnji sa Centrom za socijalni rad koji nas upućuje na one porodice kojima je pomoć najpotrebnija. Ovo je najstarija akcija Rotaract kluba, i posebno smo ponosni na nju. Svake godine je sve većih razmera, pogotovo pred Novogodišnje praznike, kada u istoj učestvuju i klubovi u Novom sadu, Sremskoj Mitrovici i Pančevu, i „Gomex“ objekti u tim gradovima, izjavio je koordinator „Rotaract“ kluba u Zrenjaninu, Zoran Davidovac.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U prethodnoj akciji „Korpa solidarnosti“ sakupljeno je više od pola tone robe – prehrambenih proizvoda i kućne hemije, koji su predati Crvenom krstu radi dalje distribucije.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh