I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Humanitarne akcije

Humanost desetogodišnje devojčice-pomogla oboleloj vršnjakinji

Iako nije rođena u Srbiji, Suzana Filipić je u dogovoru sa roditeljima, rešila da deseti rođendan proslavi u Srbiji, u mestu Ečka gde živi cela njena familija.

suzana-filipic3Dok su njeni roditelji, Daniela i Mihajlo u Nemačkoj planirali slavlje i sastavljali listu zvanica ne bi li joj ispunili želju, Suzana je imala poseban plan. Kada je roditeljima saopštila da želi sve poklone koje bude dobila da prosledi deci kojoj je pomoć potrebna, u prvi mah su bili zatečeni takvim zrelim razmišljanjem. Već u narednom trenutku, čvrsto su podržali njenu humanu želju.

-Kada smo je pitali odakle joj takva ideja, rekla je da joj je Novak Đoković bio inspiracija, kao osoba koja pomaže decu širom sveta. Imala je svu našu podršku u tom trenutku. Tada smo došli na ideju da pronađemo dete koje je iz Zrenjanina ili okoline, koje ima zdravstvenih problema, ne bismo li u isto vreme pomogli. Preko prijatelja smo se povezali sa porodicom devojčice Nine Berić koja boluje od cerebralne paralize. Tada smo doneli odluku da zamolimo svih 100 zvanica da ne donose poklone, već da ko koliko može, daruje novac za nastavak Nininog lečenja, priča Suzanin otac, Mihajlo Filipić.

Pre nekoliko dana je organizovano slavlje, a čak su se i muzičari – pevač Pinkovih zvezda Danilo Živković i njegov bend odrekli honorara.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

suzana-filipic

Suzana je, kažu, te večeri bila najsrećnija jer se kutija za sakupljanje priloga za Ninu Berić, polako punila.

– Na kraju večeri sakupili smo 300 evra i 19.000 dinara. Možda to i nije velika suma novca, ali znjaući da se za nju založilo desetogodišnje dete, za nas kao roditelje vredi deset puta više, priča Suzanin otac za portal I love Zrenjanin.

suzana-filipic1

Prikupljeni novac predat je dan kasnije porodici Berić.

-Kada nas je porodica Filipić kontaktirala bili smo iznenađeni i oduševljeni činjenicom da jedno dete može da dođe na takvu ideju. Zahvalni smo i Suzani i njenoj porodici, ovo je dokaz da sve što je dobro, dolazi iz kuće i porodice, priča Ninin otac, Dejan Berić.

Nina je svega godinu dana starija od Suzane i njihov prvi susret i upoznavanje prošli su dirljivo i sa puno radosti.

suzana-filipic2

Suzana Filipić i Nina Berić

Ninu Berić u avgustu očekuje nova rehabilitacija u Slovačkoj za koju se veruje da će dati jednako dobre rezultate kako je bilo i na prethodnim terapijama koje su joj pomogle da od nepokretnog deteta dođe do stadijuma hodanja uz šetalicu, a zatim i na dva tronožna štapa.

-To je ogroman pomak za našu Ninu. Dajemo sve od sebe da joj priuštimo sve terapije kako bi postala rasla sa svojim vršnjacima sa što manje smetnji. Novac koji joj je poklonila mala Suzana i onaj koji je nedvno sakupljen a javnoj aukciji dresova u Kafematu, čuvamo za put i rehabilitaciju u Slovačkoj, kaže Berić.

Na kraju dodaje da će sa porodicom Filipić ostati u kontaktu i da će im uvek biti dragi i posebni gosti.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh