I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Humanitarni centar “Duga” otvara savetovalište za građane

Humanitarni centar „Duga“ je nestranačko i neprofitno udruženje građana, koje je osnovano 2003. godine sa ciljem da se unapredi kvalitet života osoba sa mentalnim poteškoćama.

Članovi ovog udruženja bave se i pomažu mladima sa poremećajem ponašanja, osobama u krizi (depresija, anksioznost), samohranim majkama, starijim osobama i porodicama koje u svom sastavu imaju osobu obolelu od mentalnih bolesti. Pored dosadašnjih aktivnosti, novina u okviru centra je otvaranje savetovališta koje će početi da radi sredinom februara.

„Ciljevi humanitarnog centra Duga su reintegracija osoba sa mentalnim poteškoćama u društvo, njihova duga i stabilna remisija, smanjenje zavisnosti od socijalnih ustanova, kao i ostvarenje socio-ekonomskih prava osoba sa mentalnim poteškoćama. Aktivnosti kojima se bavimo jesu svakodnevni rad kroz radionice, učestvovanje u različitim manifestacijama u gradu, obeležavanje Svetskog dana Mentalnog zdravlja, izdavanje godišnjeg biltena u kojem je prikazan rad naših korisnika kao i rad naših saradnika i stručnog osoblja. Takođe sarađujemo sa udruženjima koja se bave sličnom tematikom, i jednom godišnje naši korisnici idu na izlet. Ostvarili smo lepu saradnju sa marketima „Maxi“ u okviru „Banke hrane“ , kao i saradnju sa Osnovnom školom „ 9.maj“ .“ – kaže Svetlana Živković, menadžerka Humanitarnog centra „Duga“.

PerSu marketi

Centar pruža usluge savetovanja, podrške, informisanja, i različite vidove rehabilitacionog tretmana za psihičke poremećaje. Kada se ukaže potreba, takođe su dostupne usluge socijalnog radnika, defektologa, psihologa, i psihijatra. Rad sa gradjanima odvija se kroz različite vrste radionica, koje vode članovi stručnog tima centra.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U ovom centru očekuju da će budućim savetovalištem dodatno pomoći gradjanima i podići svest o potrebi da se problemi rešavaju uz podršku i pomoć stručnih ljudi.

„Novina u okviru našeg centra je konsultativno savetovalište. Naši stručni saradnici biće u mogućnosti da odgovore na pitanja i daju savete svim zainteresovanim gradjanima. Informacije će pružati putem telefona, mejla, ili direktnim dolaskom u naše prostorije u Makedonskoj 11. Biće pokrivene oblasti koje se tiču unapredjenja mentalnog zdravlja, problema povezanih sa mentalnim zdravljem, problema u porodici, kao i problema u adolescentnom dobu. Savetovalište je u procesu formiranja i počinje sa radom sredinom februara ove godine.“ – najavila je Živković.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh