I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Humanitarni bazari u subotu – pomozimo da Lana prohoda

U subotu, 19. septembra, na više lokacija u Zrenjaninu biće održani humanitarni bazari na kojima će se prikupljati novac za lečenje Lane Jovanović koja boluje od spinalne mišićne atrofije. Za Lanino izlečenje postoji lek, ali je on previše skup da bi roditelji sami mogli da joj ga priušte. Zbog toga se u čitavoj zemlji organizuju različite humanitarne akcije. Zrenjanin se priključio akciji, a humanitarni bazari će se održati na pijaci na Bagljašu i na Centralnoj pijaci u periodu od 8 do 12 sati. Istog dana od 11 do 13 sati pomoć će se prikupljati i u naselju Mala Amerika u parku Čokliget, na lokaciji poznatijoj kao „krug“ kod teniskih terena. Pomozimo da Lana ozdravi i da ima pravo detinjstvo.

Zrenjaninci nikada nisu ignorisali apele za pomoć. Tako je i ovoga puta nekoliko naših sugrađana odlučilo da organizuje humanitarne bazare na kojima će se prikupljati novac za lečenje jednogodišnje Lane Jovanović koja boluje od opake bolesti. Bazari će biti održani u subotu 19. septembra na nekoliko lokacija na gradskim pijacama.

“Na našim stočićima moći će da se nađe svašta zanimljivo. Što bi rekli od igle do lokomotive. Pripremićemo za sve Zrenjanince mnoštvo đakonija – peciva i sitne kolače, limunadu, sokove od zove, višnje… Takođe, biće i igračaka, garderobe za velike i male, pećićemo palačinke… Pozivu da učestvuju odazvalo se 20-ak Zrenjaninaca. Pridružili su nam se i animatori. Biće tu čovek na štulama, Elza, Spajdermen…  Svi sugrađani su dobrodošli. Lokacije na kojima će se održati ovi bazari su na pijaci na Bagljašu kod ulaza sa magistrale i u prolazu kod Gomexa. Na Centralnoj pijaci  ćemo, takođe, biti na dve lokacije – kod česme i u blizini stareža, popularnog buvljaka”, kaže Biljana Caran, organizator humanitarnog bazara.

I Taxi Zrenjanin

Humanitarni bazar i u Maloj Americi

Istog dana, sa početkom u 11 sati održaće se još jedan humanitarni bazar “Zrenjanin za Lanu” u naselju Mala Amerika.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

“U periodu od 11 do 13 sati u parku Čokliget, na lokaciji poznatijoj kao „Krug“ kod teniskih terena prikupljaće se sredstva potrebna za lečenje male Lane Jovanović. U muzičkom delu programa učestvovaće profesor Marko Pejčić i muzički trio Muzičke škole „Josif Marinković“. Bazar organizuju udruženja i neformalne grupe iz grada Zrenjanina uz podršku MZ „Mala Amerika“ i Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina”, navode organizatori Otilia Bucheker Ilić i Robert Sabo.

Ovakvi bazari organizuju se širom zemlje kako bi se što pre prikupio neophodan novac za lečenje Lane Jovanović.

Jednogodišnja Lana Jovanović boluje od spinalne mišićne atrofije

Lana Jovanović je rođena sa jakom ocenom 10/10 i izgledala je kao zdrava beba. Tada se činilo da je sve u redu. Pomerala je i ruke i nogice i samo se smejala. Za svakoga bi imala osmeh. Sa dva i po meseca roditelji su primetili da više ne mrda nogice, da su joj ruke oslabile i brzo su je odveli lekaru. Upućeni su na dečijeg neurologa i na dalja ispitivanja. Ubrzo odlaze u bolnicu i tamo ostaju tri nedelje. Nakon brojnih ispitivanja uspostavljena je dijagnoza – spinalna mišićna atrofija, tip 1. Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Rečeno im je da postoji lek koji će da zaustavi ovu bolest. Porodica je bila srećna što je Lana rođena u vreme kada postoji lek.

Lana je imala pet meseci kada je primila lek koji stopira njenu bolest. I zaista ona je sada samo zaustavljena, a Lana je još uvek nemoćna i samo leži u krevecu. Međutim, postoji lek koji može da je izleči, ali je jako skup. Lanini roditelji taj novac ne mogu sami da prikupe, pa im je potrebna pomoć svih nas. Zbog toga se oni obraćaju svim ljudima dobrog srca kako bi im pomogli da se obezbede sredstva za lek koji će Lanu izvući iz kandži ove opake bolesti i omogući joj da se igra, trči i skače sa svojim bratom.

Dajmo Lani šansu za detinjstvo i sve njegove čari. Pomozimo da i ona čvrsto stoji na zemlji i da se i njen korak daleko čuje.

Za Laninu životnu bitku! Budimo humani!

Pomozimo Lani!

Na koje sve načine možemo da pomognemo 

Slanjem SMS poruke:  Upišimo 808 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske:  Upišimo human808 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun:  160-6000000069907-42

Uplatom na devizni račun:  160600000006991130
IBAN: RS35160600000006991130
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka:  E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka:  PayPal

Podsetimo, Srbiju je pre nekoliko meseci ujedinila želja da se pomogne maloj Sofiji Markuljević, koja je bolovala od iste bolesti koju ima i Lana. Za lek koji je Sofija početkom meseca primila u humanitarnim akcijama prikupljeno je 2,4 miliona dolara. 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh