I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Humanitarne akcije u prošloj godini više puta ujedinile Zrenjanince

Možda je više nego ikada prošla godina potvrdila koliko su Zrenjaninci osetljivi na tuđu muku i probleme. Više puta tokom 2020. ujedinile su ih tuđe teške sudbine. Tako su bili organizovani humanitarni bazari, vašari, korpe solidarnosti, šetnje… Stanovnici grada na Begeju pokazali su da su spremni da pomognu koliko je to u njihovoj moći kako svojim sugrađanima, tako i onima koji sa Zrenjaninom nisu povezani, ali im je pomoć potrebna.

Poslednja u nizu akcija koja je ujedinila mnoge humanitarce održana je za Badnje veče. Prikupljeni su slatkiši za paketiće za decu nedavno preminulog pripadnika MUP-a. Ideja organizatora je da ovakve humanitarne akcije postanu tradicija, kao i mnoge druge koje već postoje u našem gradu.

Uoči najvećeg hrišćanskog praznika Božića mnogi Zrenjaninci odazvali su se pozivu da tokom paljenja badnjaka doniraju slatkiše.

PerSu marketi

„Idejom mladih ljudi koji su aktivni u sportskim i humanitarnim aktivnostima tokom obeležavanja Badnje večeri organizovano je prikupljanje slatkiša za pravljenje paketića za decu nedavno preminulog mladog pripadnika MUP-a iz Zrenjanina koji je preminuo nakon borbe sa korona virusom i iza sebe ostavio petoro male dece. Prepoznajući i poštujući lik i delo preminulog sugrađanina, mnoge organizacije i njihovi članovi iz Zrenjanina, uključili su se u ovu akciju. Svojim zalaganjem omogućili su uslove za sprovođenje iste, za koju se organizatori nadaju da će postati tradicija, kao i mnoge druge. Dodela paketića biće sprovedena narednih dana”, kaže Tijana Stepanov, predsednik Rotarakt kluba, koji je aktivno učestvovao u ovoj, kao i mnogim drugim akcijama.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Zrenjaninci se redovno odazivaju pozivima na humanitarne akcije

“Ono što pokreće mlade i ambiciozne ljude jeste želja da pomognu svojoj zajednici i ujedno animiraju ljude da svojim zajedničkim radom i trudom učine lepa dela. Kao i na Humanitarno Badnje veče, veoma smo ponosni na prethodno sprovedene akcije. Jedna od njih je i tradicionalna Korpa solidarnosti, koja se bliži svom desetogodišnjem jubileju i koja je kao takva možda jedna od najprepoznatljivijih, dugotrajnijih akcija. Ona je svakako veliki ponos našeg kluba, a nadamo se i naših građana, koji donacijama omogućavaju svojim sugrađanima da praznike provedu bezbrižnije”, dodaje naša sagovornica.

Podsetimo Zrenjaninci su tokom prethodne godine i te kako aktivno kroz razne humanitarne akcije učestvovali u prikupljanju novca za lečenje teško bolesne dece.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh