I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Pomoć Crvenog krsta Zrenjanin ugroženim licima i porodicama u hladnim danima

Tokom perioda izraženo niskih temperatura i snežnih padavina, volonteri Crvenog krsta Zrenjanin su obišli porodice u stanju socijalne potrebe i darovali im humanitarnu pomoć u vidu hrane, zimske odeće, obuće i ćebadi.

Prema rečima sekretarke Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandre Tanasijević, članovi i volonteri njihove organizacije tokom cele godine, ali najviše u mesecima zime, aktivno obilaze i brinu o starijim sugrađanima i porodicama u stanju socijalne potrebe.

POSETA UGROŽENIM PORODICAMA

Jedna od takvih pomoći upućena je i višečlanoj porodici Sarvak iz Mužlje, koji žive u veoma teškim uslovima. Porodica je godinama živela u jednoj oronuloj kući, u kojoj su uslovi za život bili skoro nemogući.

PerSu marketi

Pre nekoliko godina su, zahvaljujući Mužljanskoj parohiji, dobili novi dom, opremljen strujom i vodom. Iako je i ovoj kući potrebna sanacija, Sarvakovi, zbog teške materijalne situacije, nemaju način da je urede.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

POMOĆ PRIHVATILIŠTU ZA BESKUĆNIKE

Zbog izuzetno niskih temperatura i povećanog broja korisnika, volonteri Crvenog krsta su Prihvatilištu za odrasla i stara lica u kriznim situacijama i beskućnike grada Zrenjanina uputili pomoć u hrani, sredstvima za higijenu, toploj odeći i ćebadi.

O vidovima pružanja potrebne pomoći, predstavnici Crvenog krsta su zajedno sa predsednicom dr Sonjom Kapeler Puškarić razgovarali i sa Teodorom Lazić, rukovodiocem Službe za lokalne usluge pri Centru za socijalni rad Zrenjanin.

SARADNJA SA HUMANITARNOM FONDACIJOM ,,RUKA POMOĆI“

Crveni krst Zrenjanina se na poziv humanitarne fondacije ,,Ruka pomoći“ iz našeg grad,a nedavno priključio akciji prikupljanja pomoći za sugrađanina Savu Suvočareva i uputili mu pomoć u vidu hrane, sredstva za higijenu i toploj odeći.

Sava Suvočarev ima ozbiljne zdravstvene probleme i živi u izuzetno teškim uslovima, bez struje i grejanja, te je u uslovima niskih temperatura njegova situacija dodatno pogoršana.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh