I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Humanim i edukativnim programima obeležena Nedelja Crvenog krsta u Zrenjaninu

Članovi i volonteri Crvenog krsta Zrenjanin su u periodu između 8. i 15. maja humanim i edukativnim programima obeležili Svetski dan Crvenog krsta i Nedelju Crvenog krsta, koje su ove godine u svetu obeleženi temama pod nazivom „Svuda za svakog“ i „Da li ste znali“.

Sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević je istakla, da cilj obeležavanja jeste da se proširi znanje sugrađana o Međunarodnom pokretu Crvenog krsta i Crvenog polumeseca pokazujući različitost aktivnosti njihove organizacije i isticanje originalanog, inovativnog i neobičnog pristupa Crvenog krsta u odgovoru na humanitarne izazove.

Na početku nedelje u Plavom salonu Gradske kuće organizovan je prijem predstavnicima Crvenog krsta Bekeščabe (Mađarska) i Arada (Rumunija). U prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin učenicima osnovnih i srednjih škola održano je predavanje na temu difuzije –  širenju znanja o ovoj humanitarnoj organizaciji, ali i o značaju dobrovoljnog davanja krvi.

PerSu marketi

U okviru tradicionalne akcije “Paket za novorođenu bebu”, volonteri su roditeljima i bebama, koje su rođene u Nedelji Crvenog krsta, uručili pakete na porođajnom odeljenju Opšte bolnice „Đorđe Joanović”. Zahvaljujući donaciji kompanije „Draexlmaier Automotive doo”, organizovana je i podela paketića za decu korisnika toplog obroka „Narodne kuhinje“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Učenicima zrenjaninskih osnovnih škola izvedene su predstave na temu „Promocija humanih vrednosti“, koje su predstavljale Crveni krst Zrenjanin i Novi Sad na Pozorišnom festivalu u Beogradu. Vodeći brigu o starim volonterima, njima je organizovan jednodnevni izlet u Titel, kao i poseta bolesnim i nemoćnim sugrađanima.

Tokom obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, održana je godišnja Skupština Crvenog krsta Zrenjanin, a organizovano je i tradicionalno takmičenje ekipa osnovnih i srednjih škola u pružanju prve pomoći.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh