I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Humanim i edukativnim programima obeležena Nedelja Crvenog krsta u Zrenjaninu

Članovi i volonteri Crvenog krsta Zrenjanin su u periodu između 8. i 15. maja humanim i edukativnim programima obeležili Svetski dan Crvenog krsta i Nedelju Crvenog krsta, koje su ove godine u svetu obeleženi temama pod nazivom „Svuda za svakog“ i „Da li ste znali“.

Sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević je istakla, da cilj obeležavanja jeste da se proširi znanje sugrađana o Međunarodnom pokretu Crvenog krsta i Crvenog polumeseca pokazujući različitost aktivnosti njihove organizacije i isticanje originalanog, inovativnog i neobičnog pristupa Crvenog krsta u odgovoru na humanitarne izazove.

Na početku nedelje u Plavom salonu Gradske kuće organizovan je prijem predstavnicima Crvenog krsta Bekeščabe (Mađarska) i Arada (Rumunija). U prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin učenicima osnovnih i srednjih škola održano je predavanje na temu difuzije –  širenju znanja o ovoj humanitarnoj organizaciji, ali i o značaju dobrovoljnog davanja krvi.

Fordomanija

U okviru tradicionalne akcije “Paket za novorođenu bebu”, volonteri su roditeljima i bebama, koje su rođene u Nedelji Crvenog krsta, uručili pakete na porođajnom odeljenju Opšte bolnice „Đorđe Joanović”. Zahvaljujući donaciji kompanije „Draexlmaier Automotive doo”, organizovana je i podela paketića za decu korisnika toplog obroka „Narodne kuhinje“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Učenicima zrenjaninskih osnovnih škola izvedene su predstave na temu „Promocija humanih vrednosti“, koje su predstavljale Crveni krst Zrenjanin i Novi Sad na Pozorišnom festivalu u Beogradu. Vodeći brigu o starim volonterima, njima je organizovan jednodnevni izlet u Titel, kao i poseta bolesnim i nemoćnim sugrađanima.

Tokom obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, održana je godišnja Skupština Crvenog krsta Zrenjanin, a organizovano je i tradicionalno takmičenje ekipa osnovnih i srednjih škola u pružanju prve pomoći.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh