I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Humani ultramaratonci trče za pomoć porodici Dudaš

Humanitarni ultramaraton u dužini od 82 kilometra  pod nazivom „Korakom do kuće od srca“ za porodicu Dudaš iz Zrenjanina biće održan 24. februara.

Humanitarno trčanje započeće kod Hrama Svetog Save na Vračaru u Beogradu, a završiće se ispred crkve sv. Arhangela Mihaila (Ruska crkva) u Zrenjaninu.

– Cilj ove akcije je kupovina kuće porodici Dudaš iz Mužlje kao i  trajno rešavanje njihovog stambenog pitanja – kaže Saša Nikolić jedan od organizatora ove izuzetne akcije.

Podsetimo porodica Dudaš  živi u izuzetno teškom materijalnom stanju, imaju četvoro dece od kojih jedno boluje od cerebralne paralize koju prate i epileptični napadi i česta potreba za hospitalizacijom. Iz tog razloga i zbog toga što iz postojećeg smeštaja moraju da se isele do kraja februara Dudaševi bi želeli da nađu smeštaj bliže bolnici.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

U timu organizatora su pored Nikolića iz Aleksandrova i Zrenjaninci  Nenad Škundrić, Boris Knez Knežević, Ivan Radosavljević te Mario Barlakov iz Ečke.

Akciju su već podržali ultramaratonci Srbije koji će učestvovati u trci, a dobrodošli su i kojižele na bilo koji način da se priključe. Tokom trčanja učesnike će pratiti nekoliko automobila kako bi oni koji ne mogu istrčati celu deonicu mogli da pauziraju i po želji nastave dalje.

„Otkupi kilometar za porodicu Dudaš“

Simboličnom uplatom od 1200 dinara na tekući račun porodice Dudaš moguće je „otkupiti kilometar“ trke i tako im pomoći u ovoj akciji. Naravno dobrodošle su i sve ostale uplate građana ili pravnih lica. Broj tekućeg računa za pomoć otvoren je kod Vojvođanske banke: 355000320069476944, svrha uplate: Korakom do kuće od srca. Primalac: Đurika Dudaš, Munkači Mihalja 8. 23206 Mužlja, Zrenjanin. Sva sredstva će biti iskorišćena za kupovinu kuće porodici Dudaš.

– Pozivamo  sve građane Srbije, pravna lica, preduzeća, lokalnu samoupravu grada Zrenjanina i sve ljude dobre volje da učestvuju u ovoj akciji da ovoj porodici trajno rešimo stambeno pitanje – kažu organizatori.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh