I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Štrajk upozorenja: U školama sutra bez prvog časa?

Članovi reprezentativnih sindikata prosvete u Zrenjaninu najavili su da će 25. februara održati štrajk upozorenja, i da tog dana u školama, u obe smene, neće biti održan prvi čas.

sindikat-prosvetnih-radnika-1

Zvonimir Jović, predsednik Sindikata prosvetnih radnika Banata kaže da se Vlada Srbije obavezala na neke stvari koje nije ispunila, i da je to bio „okidač“ za sutrašnji štrajk upozorenja.

-Prvo što nije ispunjeno to je Zakon o platama u javnom sektoru koji je trebao da bude donet uz saradnju sa sindikatima, odnosno prosvetnim radnicima, a zatim je isti trebao da se primenjuje od januara 2016. što opet nije urađeno. Najvažnije od svega, verzija zakona koja ide u supštinu, ne poboljšava materijalni položaj prosvetnih radnika već „zamrzava“ stanje u svim oblastima, kaže Jović dodavši da su ovim potezom prosvetari ponovo izigrani.

Fordomanija

Poslednjim sporazumom koji su prosvetni radnici potpisali sa Ministarstvom prosvete predviđeno je da im se isplati pomoć u visini do jedne plate i novogodišnja nagrada.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Pomoć u visini do jedne plate je isplaćena tako što je prosvetnim radnicima dodeljeno ponižavajućih 7.000 dinara, a o novogodišnjoj nagradi se ni ne priča jer navodno ne može da se isplati zbog Zakona o budžetu. Kada smo potpisivali ovaj sporazum isti zakon je važio, što nas dovodi u sumnju da su svesno išli u prevaru prosvetnih radnika, istakao je Jović.

Ipak, sa sigurnošću se ne može tvrditi koliko će prosvetara sutra stupiti u štrajk, ako se uzme u obzir da jedna trećina njih nije opredeljena ni za jedan sindikat. 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh