I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Horor u Zrenjaninu: Doge izgladnjivane skoro do smrti (Uznemirujuće slike)

Dve argentinske doge na ivici života i smrti pronađene su u petak u dvorištu u Zrenjaninu, a tužne slike izmučenih životinja nikoga nisu ostavile ravnodušnim. 

Policija je odmah oduzela zapostavljene kučiće, a njihova sudbina je još uvek neizvesna.

IMG_2547

Ženka i mužjak argentinske doge pronađeni su u jednom dvorištu u Zrenjaninu, a Udruženje za brigu o životinjama Banata „Beta“ Zrenjanin odmah je reagovalo.

I Taxi Zrenjanin

Na lice mesta izašla su policija, komunalna policija i veterinarska inspekcija, pa su psi odmah oduzeti vlasniku i trenutno se nalaze u zrenjaninskom prihvatilištu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Slike namučenih, izgladnelih i poput kostura mršavih inače snažnih argentinskih doga, dirnule su mnogobrojne ljubitelje životinja širom Srbije, a nisu ostali ravnodušni ni nadležni organi, koji su odmah reagovali.

argentinska dogaDa su nadležni organi odmah reagovali potvrđeno nam je i iz organizacije „Beta“.

– Policija, komunalna policija kao i veterinarska inspekcija su odmah izašli na lice mesta i oduzeli pse vlasniku. U subotu je ženkica bila veoma loše i nismo sigurni da li će se izvući, mužjak je za nijansu bolje, ali i dalje nestabilno – kažu iz Udruženja.

Prema rečima volontera iz „Bete“, ovo je jedan od najgorih slučajeva koje su do sada videli, a bilo ih je mnogo. Ipak, u najvećem broju slučajeva ne može da se dođe do vlasnika jer psi nisu čipovani, a ovog puta se tačno zna ko je odgovoran, pa se zato nadaju da će vlasnik i odgovarati pred zakonom.

doga

– Psi su došli u lošem stanju, očigledno je da su izgladnjivani. Sada su tu veterinari, koji su im prepisali terapiju. Primaju antibiotike, a stigla nam je i hrana za njih, tako da se nadamo da će sve biti u redu – kažu u prihvatilištu.

Ipak, stanje im se nije mnogo popravilo, a ženka je i dalje u kritičnom stanju.

Prema Zakonu o dobrobiti životinja, vlasniku preti kazna od 5.000 do 50.000 dinara.

Izvor : 24sata.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh