I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • agencija dane
Najnovije vesti

Hladnjača za odlaganje uginulih životinja rešila velike probleme

Hladnjača za odlaganje uginulih životinja koja se od maja nalazi u blzini gradske deponije rešila je veliki problem, u prvom redu stočarima koji uzgajaju krupnu stoku.

Ranije je dolazilo do problema oko prihvata uginule stoke i njenog odlaganja, naročito u uslovima visokih dnevnih temperatura zbog čega su se stočari snalazili kako su znali.

hladnjaca

Kapacitetom od 10 tona, ova rashladna komora zadovoljava potrebe grada Zrenjanina i 22 naseljena mesta. Odloženi leševi životinja čuvaju se ovde do predaje „Proteinki“ iz Sombora, jedinom registrovanom preduzeću za preradu otpada životinjskog porekla u Srbiji.

PerSu marketi

Uspostavljena je i procedura koja se mora ispoštovati u slučajevima uginuća životinje.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– U takvim situacijama vlasnik je dužan da prijavi slučaj veterinaru i da od njega dobije uputnicu za kafileriju. Tada se obaveštava zoohigijenska služba koja izlazi na teren da preuzme leš životinje. Prilikom preuzimanja leša, vlasnik dobija potvrdu o izvršenom poslu, kojom odjavljuje životinju. Tada se leš skladišti u hladnjači zoohigijenske službe i tu ostaje dok ga ne preuzmu radnici “Proteinke”, kažu u JKP „Čistoća i zelenilo“ u čijoj je nadležnosti i zoohigijenska služba.

hladnjaca1

Ta služba preuzima leševe životinja po pozivu stranke svakog radnog dana i subotom od 7­ do 19 časova.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh