I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Hiljadu litara riblje čorbe će se kuvati na Trgu slobode

U okviru manifestacije „Dani piva“, tradicionalno se održava takmičenje u kuvanju riblje čorbe 36. “Zlatni kotlić”, i 12. Memorijal “Đula Farkaš – Farki”. Tom prilikom se obeležava i Dan Republike Mađarske. Pored bogatog kulturno-umetničkog programa, kuvaće se hiljadu litara riblje čorbe, koja će biti podeljena građanima.

Pored kotlića i promocija Mađarske, treću godinu po redu

„Jedna od manifestacija po kojoj su „Dani piva“ postali prepoznatlji, je svakako „Zlatni kotlić“., i Memorijal „Đula Farkaš – Farki“. Ono što je posebno značajno u poslednje tri godine, jeste promocija i saradnja Zrenjanina i Mađarske. U okviru te saradnje , posebno između privrednih subjekata iz Srbije i Mađarske, ulazimo u neke zajedničke projekte s gradovima iz Mađarske. Rezultat svega toga je i priznanje “Ključ Balkana”, koje smo dobili pre nešto više od mesec dana u gradu Morahalomu. Grad Zrenjanin dakle, svojim delovanjem i aktivnostima, zavredeo pažnju  od mađarskih gradova, i od strane Vlade Mađarske. Cilj je da se u narednom periodu, osim nastavka privredne saradnje, realizuju i novi razvojni projekti. Imamo dosta ideja, i očekujemo veliki broj učesnika. Predstojeća manifestacija prilika je i za upoznavanje s kulturom mađarske nacionalne zajednice u Srbiji, ali i sa ponudom gradova iz Mađarske koji će se predstaviti u Zrenjaninu.  Očekuje se učešće Mađarsko-srpske trgovinske i industrijske komore i turističkih organizacija i banja Srbije. Posebno bih sezahvalio Ribarskom gazdinstvu – ribnjaku “Ečka”, na velikom doprinosu manifestaciji, jer obezbeđuje ribu za pripremu oko 1000 litara riblje čorbe, ali i ostalim privrednim subjektima i sponzorima koji pomažu održavanje manifestacije.“ – naglasio je zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

Prijave za takmičenje u toku, do sada prijavljeno 40 ekipa.

„Ove godine sam izuzetno zadovoljan pripremama za manifestaciju, i očekujem da, uz najavljeno lepo vreme i dobru organizaciju svih gradskih službi, ovo budu jedni od najboljih i najposećenijih “Dana piva” do sada. Festival tradicije i kulture koji organizujemo treću godinu zaredom, prilika je da ugostimo naše drage goste iz Mađarske. Svake ggodine menjamo koncept festivala. Saradnja i razvoj turizma sa Mađarskom su u porastu.Imamo izuzetnu saradnju sa gradovima iz te zemlje, tako da u tom svetlu i pravimo ovaj festival i očekujemo veliki broj gostiju tog dana. Pripremili smo bogat muzički i kulturno-umetnički program, uz domaće i izvođače iz Mađarske, puno folklora.  Imamo i preko 40 prijavljenih takmičara u kuvanju riblje čorbe, a prijave su još uvek u toku. Nadamo se da ćemo biti perjanica ove manifestacije. „- istakao je direktor Turističke organizacije Zoran Ljubotina.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh