I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Havarija na vodovodnoj mreži onemogućava prolaz ispod pružnog tunela u naselju Berbersko (VIDEO)

Stanovnici Zrenjanina koji biciklom ili peške žele da prođu kroz prolaz ispod železničke pruge koji povezuje naselje Berbersko i Mičkei u poslednje dve nedelje to rade sa puno teškoća.

Zapravo prešacima  je to nemoguća misija jer se u prolazu nalazi voda dubine oko 10 cm. Biciklisti uz manje ili više sreće tuda nekako prođu, dok se u suprotnom koristi alternativni ali nikako preporučljiv način prelaska preko pruge.

Zbog verovatno zapušenog odvoda, voda nema gde da otekne, a na dodatni problem ukazali su sami građani koji tuda prolaze jer iz betona iz verovatno puknute cevi izvire voda.

I Taxi Zrenjanin

Kao da problema nema dovoljno u kanalu zatičemo i bačeno smeće iz nečijeg domaćinstva

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ nakon prijave ove havarije poslato je sledeće saopštenje. Izlivanje vode je posledica dotrajale mreže  na potezu oko prolaza ispod železničke pruge, zbog čega istu nije moguće sanirati već se mora izvršiti njena zamena, odnosno potrebno je postaviti nove vodovodne cevi u dužini od oko 100 metara. Urađene su potrebne tehničke analize mreže i nakon gore konstatovanog stanja preduzete su aktivnosti na izradi potrebne dokumentacije, urađena je spcifikacija radova i naručen je neophodni materijal za izvođenje pomenutih zahtevnih građevinskih radova. Potreban materijal trebalo bi da pristigne do kraja nedelje, a radovi će početi početkom naredne nedelje. Za završetak radova potrebno je oko 10 dana. Radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ intervenisali su više puta i uklanjali nataloženu vodu pomoću specijalnog vozila za otpušenje kanalizacione mreže ali se voda usled konstantnog curenja i dalje taložila. Situacija se pogoršala poslednjih dana usled atmosferskih padavina.

Zamenom cevi trajno će biti rešen problema izlivanjem i taloženjem vode u prolazu ispod pruge.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh