I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Drugi pišu

Hapšenja u Jugoremediji – priveden i Deurić

U zrenjaninskoj fabrici lekova „Jugoremedija“ došlo je do hapšenja koje je izvela  uprava kriminalističke policije MUP Srbije.

Kao prenosi „Blic“, Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su, osim Deurića uhapšeni vršilac dužnosti direktora „Lukosol farmacije“ i Penfarma Milana Zlokas (1984), ovlašćeni sudski veštak Stevan Gregović (1965) i finansijski direktor „Jugoremedij“e Ankica Malušić (1964) iz Zrenjanina.

– Oni se sumnjiče da su 2011. godine, prilikom osnivanja firme „Penfarm2, od strane „Jugoremedija“ i „Luksol farmacije“ procenom vrednosti zemljišta i akcija „Jugoremedije“, koja je bila viša od tržišne, kao i falsifikovanim nepotpisanim
izveštajem o proceni vrednosti licence lekova manjoj od tržišne vrednosti pribavili korist „Luksol farmaciji“ u iznosu od 55.396.100 dinara i na taj način oštetili preduzeće „Jugoremediju“ – saopštio je MUP. Inače, pre samo četiri dana, u Zrenjaninu je zapaljen službeni automobil je „opel vektra“ direktora Deurića.

Zrenjaninsko preduzeće „Jugoremedija“ je u dubokoj krizi. U jednom trenutku je ovom proizvođaču lekova pretio stečaj, a zrenjaninsko preduzeće uvršteno je u spisak „problematičnih i sumnjivih privatizacija“. Zaposleni nekoliko meseci nisu primali platu, nekoliko puta je reagovalo Ministarstvo zdravlja, ali bez uspeha.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

Izvor :Blic

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh