I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

„Halo beba“ na usluzi Zrenjanincima već šestu godinu

Telefonsko savetovalište „Deca Srbije“ svima znano kao „Halo beba“ je servis koji u Zrenjaninu pri Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ već šestu godinu za redom stoji na raspolaganju trudnicama, porodiljama i bračnim parovima, u cilju savetodavne podrške.

Podrška se odnosi na informacije o trudnoći, porođaju, nege i odgoja novorođenčadi  i dece do navršene šeste godine života.

– Za savet se najčešće javljaju majke i očevi kako bi rešili svoje dileme i dobili pravovremenu informaciju o dojenju i komplikacijama,  ishrani odojčeta i malog deteta, kalendaru vakcinacije, prevenciji  i tretmanu nakon ujeda insekata  i problemima vezanim za digestivni trakt  kod dece. Takođe, roditelji traže savet za negu obolelog deteta, a najčešće pitanje je: “Kako sniziti temperaturu” U poslednje vreme, roditelje sve češće interesuje kako se adekvatno pripremiti za putovanje sa bebom. U 2018. godini, savet je potražilo oko 7000 korisnika servisa, navode iz Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov“.

I Taxi Zrenjanin

Savete telefonskim putem pružaju patronažne sestre, svakodnevno od 7-20h.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Broj telefona savetovališta je 023/511-503.

Podrška majkama da ostvare zdravo materinstvo počinje prvim dolaskom patronažne sestre u posetu trudnici, tokom drugog ili trećeg trimestra trudnoće. Majke mogu očekivati poziv sa ovog broja prvog dana nakon dolaska iz porodilišta kako bi patronažne sestre dogovorili prvu posetu porodilji i novorođenčetu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh